Ankara Cumhurbaşkanı Ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne Doğru

Cumhurbaşkanı Ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne Doğru

02.06.2018 - 12:52 | Son Güncellenme:

.

Cumhurbaşkanı Ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine Doğru

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir milletvekili adayları Mahmut Atilla Kaya ve Bilal Doğan, Konak, Karabağlar ve Menderes ilçelerinde gerçekleştirdikleri programlarla seçim çalışmalarına devam etti.

Haberin Devamı

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca, Torbalı, Karabağlar, Balçova ve Konak'taki programlarda vatandaşlarla buluştu.

Buca Forbes Caddesi'ndeki esnaf ziyaretlerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi tarafından Forbes'te yürütülen tadilat çalışmalarının bir türlü bitmek bilmemesini eleştiren Kaya, "Kaldırım belediyeciliği İzmir'in her köşesini esir almış." dedi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesinin Forbes Caddesi'ndeki tahribatının, CHP zihniyetinin İzmir'de yaptıklarının bir prototipi olduğunu belirten Kaya, "Bir tadilat yapacağız diyorlar, var olan düzeni bozup ticari hayata balta vuruyorlar. Esnaf, 'üç vardiya çalışılsın, burası 3 ayda bitmezse büyük sıkıntı yaşarız' diyor, bunlar dalga geçer gibi kaplumbağa hızıyla iş yapıyorlar. Laf üretmeye gelince rüzgar gibi hızlılar, iş üretmeye gelince kaplumbağadan farksızlar." diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Bilal Doğan da seçim çalışmaları kapsamında Güzelbahçe ve Karabağlar ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

İzmir'in kentsel dönüşüm sorunlarına işaret eden Doğan, "Bu sorun her boyutuyla İzmir Büyükşehir Belediyesini aşıyor. İşin içinden çıkamıyorlar. Özellikle Karabağlar gibi ciddi imar sorunları yaşanan bu ilçemizde sokak sokak ev ev dolaşarak bu önemli düzenlemeyi vatandaşlarımıza anlatmalıyız." ifadelerini kullandı.

Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm projelerinin altından kalkmasının oldukça zor olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu.

"Bu iş Bakanlığın yapabileceği boyuttadır. Gerek uzlaşma süreci, gerekse bütçenin miktarına baktığımızda belediyenin gücü bu dönüşümü gerçekleştirmeye yetmez. Büyükşehirin Uzundere'deki sembolik sayılabilecek projesine karşılık Bakanlığın yaptığı kentsel dönüşümse 540 hektar gibi devasa bir alanı kapsıyor. Proje kapsamında 16 mahalle bulunuyor. Yaklaşık 100 bine yakın vatandaşı ilgilendiriyor. Belediye mevcut performansıyla 20 yılda ancak Bakanlığın hızına yetişebilir."