Tekirdağ Cumhurbaşkanının Yakından İlgilendiği Göknur, Caddeyi Pembeyle Süsledi

Cumhurbaşkanının Yakından İlgilendiği Göknur, Caddeyi Pembeyle Süsledi

12.10.2017 - 13:02 | Son Güncellenme:

.

Cumhurbaşkanının Yakından İlgilendiği Göknur, Caddeyi Pembeyle Süsledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakından ilgilendiği meme kanseri tedavisi gören Tekirdağlı Göknur Damat ve iki arkadaşı, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla caddeyi sabaha kadar pembe balonlar ve meme kanseriyle ilgili yazılarla süsledi.
Tekirdağ’ının Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından tanıdığı meme kanseri tedavisi gören Göknur Damat, gece geç saatlerinde meme kanserine dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla caddeyi pembe balonlar ve yazılarla süsledi. Sabah uyanan Tekirdağlılar caddeyi renkli bir şekilde görünce, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Caddeden geçen vatandaşlar meme kanseriyle ilgili yazıları tek tek okuyarak bilgilendi. Caddenin en başına ‘Meme Kanseri Farkındalık Sokağı’ pankartı açan Göknur, sokağın isminin değiştirilmesi talebinde bulunmuş oldu.

"Ben bir kanser savaşçısıyım"
Kendisinin de kanser hastası olduğunu söyleyen Göknur Damat, bütün kadınlara seslenerek, "Bu sokakta bir esnafım ve kanser savaşçısıyım. Bu sokağı pembeye boyadık diyebilirim. Gece saat 5’e kadar bu işle 3-4 arkadaşla beraber yaptık kendi bütçemizle bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı, ama kimse farkında değil çok fazla uzatmak istemiyorum. Sadece bizim en önemli istediğimiz, farkındalığınız olsun. Bayanlar kendinizi farkına varın. Tarama sadece bir saatinizi ama kanser tüm hayatınızı alabilir. Bunun lütfen farkında olun, dediğim gibi ben bir kanser savaşçısıyım şu anda benim de ilacım yok. Birçok dernekler var, hiçbirini yadırgamıyorum ama hiç kimse doğru düzgün çalışmıyor. Ben kendi çapımda bir şeyler yapmak istedin. Sesimi duyurmak istedim ki zaten Cumhurbaşkanına kadar sesimi duyurmuştum, zamanında ilaçları temin etmiştik. Ama bir yere kadar şu an benim de ilacım yok, ilaç istiyorum. İlaç olmayınca kansere gülümseyemiyoruz. İlaç olmayınca kanserle dans edemiyoruz. Lütfen farkındalık yaratalım hastaglarla sosyal medyada paylaştığınız için çok teşekkür ederim ve hala devam ediyor" dedi.

"İlişme süresinde her an korkuyla yaşıyoruz"
Göknur Damat’ın arkadaşlarından Beyhan Köroğlu, meme kanserine dikkat çekerek, "Göğüs kanseri çok önemli bir şey, Kanserin iyisi kötüsü yok. Kanser hep kötü ilişme süresi diyoruz ama o ilişme süresinde her an korkuyla yaşıyoruz. Bunu yapan Göknur Damat, kendisi yıllarca kanserle savaşıyor. Kanseri yenmiş olmasına rağmen kanserle ilgili etkinlikler yapmaya başladı. Gece hiç uyumadı sabaha kadar bunlarla uğraştı" ifadelerini kullandı.

"Çok teşekkür ediyoruz ve destekliyoruz"
Sokaktan geçen vatandaşlardan Fatma Çavuş, "Şu anda gördüm, şaşırdım ben de yapanın ellerine sağlık. Çok teşekkür ediyoruz ve destekliyoruz. Tekirdağ’da ilk defa böyle bir şey görüyorum. Hatta pastaneye uğradım bilginiz var mı dedim? Onlar da aynı şekilde söyledi çok memnun olduk" şeklinde konuştu.

"Onlar bizim her şeyimiz"
Yapılan farkındalık çalışmasıyla ilgili konuşan vatandaşlardan Ramazan Ulusoy, erkeklerin de destek vermesi gerektiğine değinerek, "Güzel bir şey olmuş. Pankartların, dövizlerin ve balonların asılması dikkat çekici bir olay olmuş. İlk defa görüyorum bu caddede böyle bir şeyi. Gerçekten vatandaşın dikkatini çekeceği bir şey gündem olacağına inanıyorum. İlk gördüğümde, şaşırdım. Kanserle ilgili gördüğüm kadarıyla, onunla ilgili hoş bir şey olmuş yani artarak devam eder inşallah, meme kanserine tabi erkek olarak tabi ki eşler olarak hepsine kadınlara saygımız büyük. Onlar bizim her şeyimiz, hem annelerimiz hem kadınlarımız hem de eşlerimiz. Erkeklerin duyarlı olması gerekiyor" dedi.

"Başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum"
Yapılan çalışmanın oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyen İnan Ölmez, "Yolda şu an gördüklerim yeteri kadar dikkatimi çektiğini düşünüyorum. Bu konuda kadınlar ilgili olarak meme kanserine dikkat çekildiğine önem verildiğine bu konuda yani insanlar olarak bu konuda daha çok dikkat çektiğini ve başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Öte yandan meme kanseri savaşçısı Göknur Damat, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Onkoloji ilaçlarının olmamasından dolayı, hastaların geri çevrildiğini, bunun için çalışmaların yapılmasını istediğini söyledi. Gerekli yerlere başvurduğunu, en yakın zamanda onkoloji bölümünün açılması için çalışmaların yapılacağı söyledi.