Gündem Cumhurbaşkanlığı için en güzel aday

Cumhurbaşkanlığı için en güzel aday

20.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polonya’da güzelliğiyle dikkat çeken Magdalena Ogorek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkenin demokratik sol partisi SLD’den aday olarak gösterildi

Cumhurbaşkanlığı için en güzel aday

Polonya’da cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, adaylar açıklanmaya başlandı. Adaylar arasında en çok dikkat çeken isim ise sol partinin kadın adayı 35 yaşındaki Magdalena Ogorek oldu. Polonya halkı için tanıdık bir isim olarak öne çıkan Ogorek, daha önce televizyon spikerliği yaptı. Ayrıca Ulusal Polonya Bankası’nda danışman olarak çalıştı.

Siyasi tecrübesi yok
Tarih bölümünde doktorasını tamamlayan ve “Polonyalı Tapınakçılar: Mitler ve Gerçekler” adında bir kitabı olan güzel adayın ülke yönetimi konusunda herhangi bir tecrübesi olmaması da dikkat çekiyor.
Tutucu olarak bilinen Ogorek’in sol partiden aday gösterilmesi eleştiri konusu oldu. Partinin, Ogorek’i sırf güzelliğinden ötürü biraz daha oy almak için kullandığı iddia edildi. Parti başkanı Leszek Miller, “Magdalena Ogorek’in adaylığı Polonya’daki değişimin bir sembolü olacak ve genç nesillerin siyasete katılmasını sağlayacak” dedi. Eşi Piotr Mochnaczewski de Polonya basınına eşinin cumhurbaşkanı adaylığını desteklediğini belirten açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

GQ ve Newsweek’e kapak oldu

Magdalena Ogorek, adaylığı açıklandıktan sonra ABD merkezli Newsweek ve GQ dergilerinin Polonya baskılarının kapak yıldızı oldu.