Balıkesir Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29.10.2017 - 15:04 | Son Güncellenme:

.

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi coşkuyla kutlandı.
Son yıllardaki en kalabalık, en coşkulu kutlama olduğu gözlenen Cumhuriyet Bayramı törenleri İlçe Kaymakamı Günhan Yazar’ın konuşmasıyla başladı. Törene İlçe Kaymakamı Günhan Yazar, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alpaslan Serel, Garnizon Komutanı Alb. Selahattin Akalp , İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçe kaymakamı Günhan Yazar, "Gök kubbenin şahitliğinde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerin huzurunda Cumhuriyet Bayramının 94. yılını kutluyoruz, hayırlı olsun" diyerek “Bayramımızı kutladığımız bu meydanlara kolay ulaşmadık. Seferberlikler, kıtlıklar, okulsuz, ilaçsız günlerden geçerek, Çanakkale, Sakarya ve İnönü Zaferlerini kazanarak bu günlere geldik. Şehitler ölmez, vatan bölünmez diyerek bu meydanlara ulaşabildik. Cumhuriyetimizin 100. yılına 6 yıl kala tarih yeni oluşumlara gebedir. Yürüyüşümüzü engellemek isteyen düşmanlar iş başındadır. Şimdi vakit çok çalışmak ve birlik olma vaktidir“ dedi.
Törenler öğrencilerin okuduğu şiirler ve İlçe Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tekvando okullarının sergilediği gösteriler ve Bandırma Belediye Folklor ekibinin oyunları ile devam etti. Tören tüm okulları katıldığı geçit töreni ile sona erdi.