Gündem Son dakika haberi: Cumhuriyet Gazetesi yazarları hakkında karar verildi!

Son dakika haberi: Cumhuriyet Gazetesi yazarları hakkında karar verildi!

05.11.2016 - 10:24 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Gazetesi operasyonunda bir son dakika haberi daha.. Mahkemeye sevk edilen aralarında Murat Sabuncu, Kadri Gürsel ve Musa Kart'ın da bulunduğu 9 kişi tutuklandı...

Son dakika haberi: Cumhuriyet Gazetesi yazarları hakkında karar verildi

Cumhuriyet Gazetesi ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 9'u, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak" gerekçesiyle tutuklandı.

Haberin Devamı

Tutuklananlar arasında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart da bulunuyor.

Cumhuriyet Gazetesi ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişi, emniyet işlemlerinin ardından önceki gece İsanbul Adliyesi'ne çıkarıldı.

Eski muhasebeci Bülent Yener ve muhasebeci Günseli Özaltay savcılık sorgularının ardından, gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Aydın Engin ve yazar Hikmet Çetinkaya, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, kitap eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart, tutuklanmaları talebiyle İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiler.

Haberin Devamı

Mahkeme, gece başladığı sorgulamayı sabah 08.00 sıralarında bitirdi. Ara veren mahkeme kararını 10.20 sıralarında açıkladı. Tüm sanıkların tutuklanmasına karar veren mahkeme, 3 sayfalık bir gerekçe yazdı. Hakan Karasinir, Hacı Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör ve Güray Tekin Öz'ün Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Bülent Utku'nun Cumhuriyet Vakfı üyesi ve Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık A.Ş.'nin ikinci imza yetkilisi, Önder Çelik'in hem Cumhuriyet Vakfı hem de Yenigün Haber Ajansı Yönetim Kurulu üyesi, Kadri Gürsel'in Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı, Turhan Günay'ın Yenigün Haber Ajansı Yönetim Kurulu üyesi oldukları belirtilen tutuklama gerekçesinde, Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan yazı ve haberlerden Cumhuriyet Vakfı ve Yenigün Haber Ajansı'nın yönetim kurulu üyelerinin sorumluluğunu da doğuracak nitelikte olduğu belirtildi.