Gündem Cumhuriyet’te IŞİD alarmı

Cumhuriyet’te IŞİD alarmı

01.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet gazetesinin Şişli’deki merkez binası önünde önceki akşam saat 19.30 sıralarından itibaren polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Cumhuriyet’te IŞİD alarmı

Gazetenin bulunduğu sokak ile bağlantı yolları polis bariyerleriyle kapatılırken, Cumhuriyet önünde bir TOMA da hazır bekletiliyor. Sabah işlerine gitmek isteyen vatandaşlar polis ekipleri tarafında gazetenin bulunduğu sokağa girmelerine izin verilmedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet gazetesi güvenlik önlemleriyle ilgili yaptığı haberinde “IŞİD’lilerden gazetemizin adresi çıktı” dedi. Gazetenin internet sitesinde de yer alan haber şu ifadelere yer verildi:

Üzerinden adres çıktı

“Dün akşam saatlerinde gazetemizin İstanbul merkezi ile Ankara temsilciliği önüne gelen polisler beklenmedik şekilde güvenlik önlemi aldı. Polisler bu durumu seçim öncesi önlem olarak açıkladı. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinden alınan bilgi olayın rengini değiştirdi. Alınan bilgiye göre Gaziantep’te yakalanan iki IŞİD üyesinden birinin üzerinde Ankara Temsilciliğimizin adresi çıktı. Gaziantep Emniyeti bu durumu anında Ankara’ya iletti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine polis ekipleri gazetemizde güvenlik önlemi aldı. Savcılık kaynakları Ankara katliamı sonrasında çökertilen IŞİD’in Gaziantep hücresinin geri kalan üyelerinin eylem arayışında olduğunu belirtti. Yüksek miktarda patlayıcı ve silahını polis operasyonunda kaybeden IŞİD’in, bunun intikamını almak için ciddi eylem arayışı içinde olduğu öğrenildi”

Haberin Devamı

CHP’li vekilden ziyaret

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etti. IŞID terör örgütü tehdidi altında habercilik yapan gazetecileri ziyaret eden Yarkadaş, dayanışma için geldiğini ifade etti.

Cumhuriyet gazetesi ziyareti sonrasında çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yarkadaş, “Kanaltürk ve Bugün’deki meslektaşlarımız da Cumhuriyet gazetesindeki arkadaşlarımız da silahların gölgesinde gazete yapmaya çalışıyor. Bugün, Kanaltürk binası gibi Cumhuriyet gazetesi de kuşatma altında. Gazeteciler artık kendilerini hiçbir şekilde özgür hissetmemektedir” dedi.