Gündem Cüneyt Arkın: 'Bu alçak, satılmış, şerefsiz...'

Cüneyt Arkın: 'Bu alçak, satılmış, şerefsiz...'

18.02.2016 - 16:01 | Son Güncellenme:

Ünlü sanatçı Cüneyt Arkın, Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını sosyal medyadan paylaştığı görüntülü mesajıyla lanetledi. Peki Cüneyt Arkın kimdir? İşte Cüneyt Arkın'ın hayatı kariyeri ve hakkında merak edilenler...

Cüneyt Arkın: Bu alçak, satılmış, şerefsiz...

Arkın, mesajında, "Yiğit Türk milleti. Sen ayağında çarık yokken dünyanın en büyük devletlerini yendin. Şimdi bu alçak, satılmış, şerefsiz terörü bir yumruk olursan ezer yener geçersin" ifadelerini kullandı.



CÜNEYT ARKIN KİMDİR?

8 Eylül 1937 yılında Eskişehir'de doğdu.

Asıl adı Fahrettin Cüreklibatur olan oyuncu sinemaya; Artist isimli derginin açtığı yarışma sonucunda, vatani görevini yaparken girdi.

Karate filmlerinin, polisiye ve tarihsel filmleri en tutulan oyuncusu oldu. 1976 yılında çevirdiği "Şahin" adlı filmle de yönetmenliği denedi. Cüneyt Arkın Türk sinemasında daha çok Malkoçoğlu, Kara Murat filmleri ile anıldı. Bunun yanısıra Türk Sineması'nın en çok başrol oynayan ismi Arkın'ın romantik filmlerde de oynadı.

60'larda ve 70'lerin başında, romantik bir Cüneyt Arkın vardır. 70'lerin ortalarından sonra tarihi filmler, 80'lerde ise daha çok toplumsal olaylara ağırlık veren filmlerde oynar. Daha sonraları ise televizyon dizilerinde oynayan oyuncu, Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.