ÇÜNKÜ........ LERİ İLE BAHÇENİZE YARAR SAĞLAYAN BİTKİLER

‘ÇÜNKÜ………………’LERİ İLE BAHÇENİZE YARAR SAĞLAYAN BİTKİLER

Elbette tüm bitkiler hem bahçemiz hem sağlığımız için çok faydalı.Ama fidanlıklardan,bitki marketlerden kolayca temin edebileceğimiz ve hepimizin bildiği bazı bitkiler var ki,onlar bahçemize hem görsel hem fonksiyonel olarak çok faydalıdır.Hem gölgeli Hem güneşli bir bahçenizde kullanabileceğiniz,çünkü…..leri ile işte o gösterişli bitkiler;

CUPRESSUS MACROCARPA GOLDCREST(limoni selvi)Bu bitki bahçenizde bulunmalı.ÇÜNKÜ Hızlıbüyür,güneşli ve yarı gölgeli ortamları sever,istediğiniz formu vererek bahçenizde görsel görüntü sağlayabilirsiniz,çit bitkisi olarak kullanabilirsiniz,eliniz ile yapraklarına dokunursanız elinizde aromatik bir koku bırakır…

Haberin Devamı

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA(lavanta)Bu bitki bahçenizde bulunmalı.ÇÜNKÜ Akdeniz bitkisi dir,güneşi çok sever,her daim yeşil,çicekleri ilkbahar sonu yaz başı gibi açar,yaprakları ve dalları aromatik koku salar bu yüzden gerek kozmetik gerek ilaç sanayisinde kullanılır,fazla bakım gerektirmez

ROSMARINUS OFFICİNALIS(biberiye) B u bitki bahçenizde bulunmalı.ÇÜNKÜ Çok hızlı büyür,güneşi ve yarı gölgeli ortamları sever,kokusuyla böcek savar,Dalları ve yaprakları ile aromatik kokuludur ve baharat olarak kullanıldığında vücuda faydaları çoktur.

ROSA SPP(gül)Bu bitki bahçenizde bulunmalı.ÇÜNKÜ Envaye çeşidi ile görsel olarak bahçenize apayrı bir güzellik katar.Güller istenmeyen alanlarınızı kapatarak görsel şölene döndürür,Çicekleri ile vazolarınıza güzellik katar.

PİTOSPORUM TOBİRA(pitos) Bu bitki bahçenizde bulunmalı.ÇÜNKÜHerdaim yeşil bir bitkidir.Çok bakım gerektirmez.Yayılıcı ve kuvvetli bitkidir.Hem gölge alanlarda hem de güneşli alanlarda güzel gelişir.Bahçenizin sorunlu yerlerini itina ile çözüm bulur.Mis kokusuyla sizi cezbeder.

LAURUS NOBİLİS(defne)Bu bitki bahçenizde bulunmalı. ÇÜNKÜ Yaprakları ile kötü kokuları emer,böcekleri kovar ve aromatik koku salar.Her daim yeşil olan bu bitki çit olarak ve rüzgar koruyucu olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.Hem gölgeli hem güneşli alanlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

MEYVA AĞAÇALRI. Bu bitki bahçenizde bulunmalı.ÇÜNKÜ Meyve ağacınızın hangi cinsi veya türü olursa olsun mutlaka bahçenizde olmalı.İster şeftali,ister erik elma….Mutlaka uygun bir yer seçin ve bahçenize dikin.Doğal seleksiyon ile kuşları çeker,tozlaşmayı sağlar,enerji verir ve bahçe toprağınızı zenginleştirir,meyvesı ile ağzınızı tatlandırır.

YER ÖRTÜCÜ BİTKİLER.Bu bitki bahçenizde bulunmalı.ÇÜNKÜ Buz çiceği,acem halısı,yabani kekik,veya yer minesi…..hangisi olursa olsun mutlaka yer verin bahçenize.Toprağınızı tutar,toprağı besler,her daim yeşil görüntü verir,bakım gerektirmez,doğal yayılım gösterir,böcek barındırmaz.

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

PEYZAJ MİMARI