Güzellik Çürütülen 7 saç miti

Çürütülen 7 saç miti

12.07.2011 - 11:20 | Son Güncellenme:

İş saçlara geldiğinde de her zaman olduğu gibi deneyim edilmiş ve onaylanmış ipuçları olduğu kadar yayılması engellenemeyen mitler de var. Peki bunlar neler ve doğruları nedir?

Çürütülen 7 saç miti

Mit #1: Saçlar zamanla şampuana bağışıklık kazanır.
Gerçek: Bu iddiayı ispatlayacak bilimsel bir kanıt yok; ama şekillendirici ürünlerin her zamanki şampuan ve kreminizin etkisini değiştirebileceğine dair var. Yaşadığınız yerin suyu, boyama ve perma işlemleri gibi etmenlerin de saçınızın tutarsız davranmasına sebep olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Telafi etmek için, iki haftada bir saçınıza arındırıcı bakım uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mit #2: Limon suyu saçınızın rengini açar.
Gerçek: Saçınıza limon suyu sürmenin ve sonra da uzun saatlerinizi güneşin altında geçirmenizin saçlarınızın rengini açacağı, hatta sarılaştıracağı söylenir. Oysa tonunda bariz bir değişiklik olmayacağı gibi, tellerin kurumasına da sebep olur. Eğer boyamadan saçlarınızın rengi açılsın istiyor ve doğal gölgeler tercih ediyorsanız, renk açıcı şampuanları deneyebilirsiniz.

Mit #3: Saç günlük yıkamaya ihtiyaç duyar.
Gerçek: Saç için en iyi bakım (özellikle kuru saçlar için) kendi yağıdır, yani saçınızı değil her gün, mümkün olduğunca az yıkamalısınız. Farklı saç çeşitlerinin farklı ihtiyaçları vardır, yani bakım için esas almanız gereken kendi cinsine uygun şampuan ve kremi seçmeniz olacaktır. Kuru saçlılar 2-3 günde bir yıkayabilseler de yağlı saçlara sahip bayanlar görünümlerini korumak için her gün yıkmak zorunda kalabilirler. Tabi daha az şekillendirici kullanmak ve çok yoğun teması azaltmak da yağlanma sürecini geciktirmekte faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

Mit #4: Eğer beyaz saç telinizi kopartırsanız, yerine daha fazlası çıkacaktır.
Gerçek: Bir saç telinin yerine yenisinin çıkması için 3 hafta ve çıkanın fark edilebilecek uzunluğa gelmesi için de bir diğer 3 hafta gerekir. Bu 6 haftalık süreçte, eğer saçlarınız arasında daha çok beyaz tel belirirse, zamanla ya da stresle alakalıdır kopardığınız telle değil. Buna rağmen saç tellerini koparmak hoş bir alışkanlık değildir elbette.

Mit #5: Mayonez, saçlara kremin geldiğinden 2 kat fazla iyi gelir.
Gerçek: Ağır kokusuna ek olarak, mayonez saçınızın yağlı ve karışık görünmesine sebep olabilir.Yağ, yumurta ve sirkeden oluşan mayonez, saçlarınızı olduğundan kötü hale getirecek ve ağırlaştıracaktır. Nemlendirici desteğine mi ihtiyacınız var? Ağır nemlendirici özelliği olan, ancak sadece saç için üretilen bir krem denemeye ne dersiniz?.

Mit #6: Kırık aldırtmak, saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasına sebep olur.
Gerçek: Doğru olmasını nasıl da isterdik! Uçlarından kestirmek bir saçın daha iyi görünmesine sebep olabilir ama saçın ayda yaklaşık bir buçuk santimetre uzadığı gerçeğini değiştirmez. Bu süreci hızlandırmak için en iyi kozunuz ise protein bakımından zengin balık, yağsız et ve yumurta yemek olabilir.

Haberin Devamı

Mit #7: Çatallaşmış saç uçları onarılabilir.
Gerçek: Piyasaya sürülen pek çok saç ürünün iddia ettiğinin aksine, saçların ucundaki çatallaşmaları düzeltmenin tek yolu makasla keserek, onlardan tamamen kurtulmak olacaktır.

Milliyet KADIN'ı Facebook'ta beğenin, takip edin!

Yazarlar