Balıkesir ÇYDD'DEN, BAŞKAN GENÇER'E ZİYARET

ÇYDD'DEN, BAŞKAN GENÇER'E ZİYARET

24.07.2014 - 15:24 | Son Güncellenme:

.

ÇYDDDEN, BAŞKAN GENÇERE ZİYARET

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Balıkesir’in Ayvalık Şubesi yönetimi, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'i ziyaret etti.
Ziyarette ilçede eğitim gören ve ÇYDD tarafından barınmaları sağlanan 24 kız öğrencinin yaşam alanlarının daha iyi koşullara kazındırılması, yeni yurt yapılması ve Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek olan Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri konuları konuşuldu.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi Başkanı Nuray Özer ile birlikte Gençer'i ziyaret eden yönetim kurulu üyeleri, başkana ilçede yaptırılması planlanan yeni kız öğrenci yurduyla ilgili gelinen aşama hakkında bilgiler verdi. Büyükşehir yasası ile belediyenin değişen çalışmalarının da konuşulduğu ziyarette, Ayvalık Belediyesi tarafından ÇYDD'ne öğrenci yurdu yaptırılması amacıyla 25 yıllığına tahsis edilen arsa üzerine inşa edilecek yapının plan ve projelerinin hazır olduğu bilgisi verilirken, yurdun en kısa zamanda yaptırılacağı belirtildi.
Öğrencilerin yurt olarak kullandıkları alanın koşullarının daha iyileştirilmesi için Ayvalık Belediyesi olarak kendilerine destek vereceklerini bildiren başkan Gençer, eğitimin, kültür ve sanatın her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi. Gençer, yurt yapılana kadar kız öğrencilerin konaklamalarına yardımcı olabileceklerini belirtti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi Başkanı Nuray Özer, bu yılki kültür sanat günlerinde kendilerinin de bir senfoni orkestrası konseri ile kendilerinin de yer almak istediklerini söyledi. Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrasını Ayvalık'a getirerek bir konser düzenlemek istediklerini ifade eden Özer, bunu kültür sanat günleri kapsamında yapmayı amaçladıklarını ve biletlerini de 5 TL'den satarak derneğe gelir elde etmeyi düşündüklerini dile getirdi.
Başkan Gençer'de ÇYDD tarafından sunulan bu öneriyi iyi bir fikir olarak değerlendirerek, Ayvalık belediyesinin kültürün, sanatın ve eğitimin destekçisi olduğunu, bu konserin de kültür sanat günleri programı içerisine dahil edilebileceğini kaydetti. Ziyarette Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ersin Pilas'ta hazır bulundu.