Teknoloji D-Mask dalış sporunun geleceğini değiştirebilir

D-Mask dalış sporunun geleceğini değiştirebilir

12.06.2018 - 11:36 | Son Güncellenme:

Çinli tasarımcı ZJ-DDG'nin geliştirdipği dalış maskesi konsepti D-Mask, dalış sporunu çok farklı bir yöne çekebilir. D-Mask, dalış sporunu tüp ve hortumdan kurtararak çok daha modern ve kompakt bir görünüme kavuşturuyor.

D-Mask dalış sporunun geleceğini değiştirebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Tüplü veya şnorkelle dalışda kullanılan araçlar gelişmeye devam ediyor. Ancak zaman zaman inovasyonun hızına erişmek güç. ZJ-DDG adındaki Çinli tasarımcı, D-Mask adlı dalış maskesi konseptiyle oyunu değiştiyor. D-Mask, sualtı keşif ve macerayı değiştirebilecek ilginç bir teknoloji.

D-Mask'ın getirdiği ilk büyük değişiklik, geleneksel tüplü maske tasarımını ortadan kaldırması. Gözleri ve burnun dışında, bu model yüzün tamamını kaplıyor. Bu, dalgıçların geleneksel bir maskeden elde ettiğinden çok daha geniş olan 180 derecelik görüş alanıyla sonuçlanıyor. Ayrıca, kullanıcının yüzüyle temas eden noktalar az olduğundna daha rahat bir uyum söz konusu. Teorik olarak, bir şnorkel veya regülatörün dalgıcın ağzında olmaması, nefes almayı da kolaylaştırıyor. Oksijen tüpünden gelen hortum, maskenin yanında bulunan girişe takılıyor.

Haberin Devamı

D-Mask dalış sporunun geleceğini değiştirebilir

Büyük cam mercek, genişletilmiş görünüm sağlamaktan çok daha fazlasını sunuyor. Yerleşik bir baş üstü ekran için projeksiyon noktası olarak da kullanılabilir. Dalgıçlar, mevcut derinliği, yeri, kalan oksijen seviyelerini, su sıcaklığını ve maskenin içinde görüntülenen diğer verileri bu ekrandan takip edebilir.

Diğer ilgi çekici özellikler arasında müzik dinlemek için kemikten titreşimli ses özelliği var. Sporcular bnu sayede dalış sırasında müzik dinleyebilir, diğer sporcular ve dalış yaptığı merkezle iletişim kurabilir. Maskede ayrıca karanlık sular için LED aydınlatma da bulunuyor.

D-Mask dalış sporunun geleceğini değiştirebilir

D-Mask şu an için yalnızca bir konsept olarak karşımıza çıkıyor. ZJ-DDG’nin bu maskeyi ticari bir ürün haline getirmesi için önünde birkaç engel bulunuyor. Maske üretime geçebilirse, dalış topluluğunda kesinlikle çok fazla ilgi çekecek.