Dünya Dabık operasyonu başladı!

Dabık operasyonu başladı!

15.10.2016 - 12:50 | Son Güncellenme:

Suriyeli muhalif komutan, Reuters haber ajansına Türkiye destekli ÖSO savaşçılarının IŞİD'in elindeki Dabık'a yönelik saldırıya başladığını açıkladı.

Dabık operasyonu başladı

Retuers haber ajansına konuşan Suriyeli muhalif bir komutan, Türkiye'nin sınır ötesi harekâtla desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Dabık'ı IŞİD'in elinden kurtarmak için harekete geçtiğini söyledi. Dabık, daha önce IŞİD'den temizlenen Azez'in doğusunda yer alıyor. Bölgeden yükselen dumanlar Kilis'in sınır hattında da görülüyor.

Haberin Devamı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, muhaliflerin ülkenin kuzeybatısında bulunan Dabık kasabasında operasyona başladığını duyurdu. Gözlemevi, Türk tankları ve savaş uçaklarının Dabık çevresini bombardımana tuttuğunu belirtiyor.

Reuters'a konuşan askeri kaynaklar, hava bombardımanının 10 gün önce başladığını aktardı.

Kilis'e bağlı Oylum Köyü'nün karşısındaki IŞİD hedefleri ise, koalisyon jetleri tarafından ateş altına alındı. Koalisyon jetlerinin sortileriyle bombalanan hedeflerden dumanlar yükseldiği görüldü.

1200 IŞİD MİLİTANI VAR

Terör örgütü IŞİD için sembolik bir önem taşıyan Dabık’ta, 1200 militanın bulunduğu bildiriliyor.

IŞİD, daha önce yayınladığı mesajlarda, "Dabık'ta cehennem savaşı yaşanacak" ifadesini kullanmıştı. IŞİD, en güçlü militanlardan oluşan ve 'Hilafet Ordusu' olarak adlandırdığı cihatçı militanlardan oluşan grubun bir kısmını bu bölgeye yollamıştı.

Haberin Devamı

24 Ağustos'ta Cerablus'tan başlayan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Azez-Cerablus hattı IŞİD'li teröristlerden temizlendi ve bir sonraki hedef Halep'in kuzeyindeki El Bab. El Bab, IŞİD'in kritik merkezlerinden biri.