Galatasaray’da 5-6 oyuncunun performasının belirgin biçimde artışının, Selçuk-Burak’ın olmadığı bir güne denk gelmesi tesadüf mü?

Mutlu Topçu, yeni nesil Ziya Doğan gibi. Aynen Doğan gibi kısıtlı malzemeden iyi kapanan takımlar yapmayı beceriyor. Ama yine aynen Doğan gibi bazen savunmanın dozunu kaçırıp yaratıcılığı sıfıra yakınsayabiliyor. Zaten ilk 5 haftada ilk yarılarda hiç gol yememeleri de, ligdeki skor şanslarının sadece Muhammet’in sihrine bağımlı olması da bu yüzden.

Dün öğle saatlerinde bana bu maçla ilgili tahminimi sorsanız, oyunun bolca sıkışacağını, Galatasaray’ın topa çok sahip olup az pozisyon üretebileceğini söylerdim. Akşam maçı izleyince son derece yanıldığımı gördüm. Antep beklendiği gibi kapandı, ama Galatasaray bu kilide karşı beklenmedik sayıda pozisyon üretti. Özellikle ilk yarıda belki de sezonun en iyi Galatasaray’ını izledik. Podolski sezonu berbat açtıktan sonra Arena’da süper bir performans gösterdi, dün adeta Galatasaray’a yeni imza attı ve oynamaya başladı. İnişli çıkışlı Yasin, bir kez daha solda daha fazlasını verdiğini gösterdi, verimi iki kat arttı. Bir süre önce Yasin’le uçakta karşılaşmıştım ve bana solda daha iyi hissettiğini söylemişti. Gerçekten haklıymış. Bilal ve Rodriguez, evlerinin salonundaymışçasına rahat ve dikine oynadılar. Hakan zaten bildiğiniz gibi. Günün esas kahramanı Denayer’sa Pellegrini’yi bile düşündürmüştür eminim: Zira dün Kompany-Mangala’sız City savunması Tottenham önünde kevgire dönerken, Pellegrini’nin son anda kiraladığı Denayer, Arena’da müthiş performansını sürdürdü. En az 3 hızlı hücumu, sürati ve zekasıyla kesti. Bir asist yaptı, bir tane daha yapabilirdi. Galatasaray için kötü haberse, bu performansı sürsün ya da sürmesin, Denayer’ın gelecek yıl City kadrosunda olacağı bence kesin gibi.

Haberin Devamı

Dünün enteresan ikilemiyse şu: Galatasaray’da 5-6 oyuncunun performasının geçtiğimiz haftalara göre belirgin biçimde artışının, Selçuk-Burak’ın olmadığı bir güne denk gelmesi tesadüf mü? Selçuk’un hemen her topta araya kaçacak Burak’ı aramadığı bir gün, Podolski’nin, Yasin’in, Bilal’in, Carole’ün verimini artırdı mı? Tek bir maçla bu yargıya varmak, istatistik bilimine ihanet olur. Ama zamanın ne göstereceğini de merak ediyorum doğrusu.

Haberin Devamı