Iğdır Daeş'in Kaçırdığı Askerin Ailesi Umutlu Bir Haber Bekliyor

Daeş'in Kaçırdığı Askerin Ailesi Umutlu Bir Haber Bekliyor

30.11.2016 - 17:07 | Son Güncellenme:

.

Daeşin Kaçırdığı Askerin Ailesi Umutlu Bir Haber Bekliyor

Kilis’in Suriye sınırında bir buçuk yıl önce çıkan çatışmanın ardından DAEŞ üyeleri tarafından kaçırılan er Safter Taş’tan haber alınamazken, ailesinin umutlu bekleyişi ise devam ediyor.
Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Aşağı Eratan köyünde yaşayan Taş ailesi, bir buçuk yıl geçmesine rağmen hala evlatlarından hiçbir haber alamadıklarını belirtti. Kaçırılan askerin amcası Nurettin Taş, olayın üzerinden bir buçuk yıl geçtiğini ve bugüne kadar hiçbir yetkilinin kendilerine bir bilgi vermediğini söyledi. Nurettin Taş, “Şu anda kaçırılan askerin anne ve babası burada değil. Evlatlarından bir haber alabilmek için Ankara’ya, Cumhurbaşkanı, Başbakan veya İçişleri Bakanımızdan bir bilgi almak için görüşmeye gittiler. Eğer çocuğumuz sağ ise sağ, ölü ise ölümüzü versinler” dedi.
Fırat Kalkanı Harekatı’nda 2 askerle irtibatın koparıldığının açıklandığını da ifade eden Taş, “Duyduğumuz kadarı ile dün iki askerimiz daha kaçırılmış. O haberi duyunca da ayrı üzüldük. Bu kaçırılan askerler hepimizin çocuğu. Allah askerlerimize ve ailelerine yardımcı olsun” diye konuştu.
Kaçırılan askerin kardeşi Ferhat Taş ise, ağabeyinin geçen sene 1 Eylül’de kaçırıldığını hatırlatarak, “O günden bugüne kadar bir haber alamadık. Gördüğünüz gibi anne ve babamda evde yok. Kaçırılan ağabeyimden bir bilgi var mı diye Ankara’ya gittiler. Zaten ailem ağabeyim için sık sık Ankara’ya gidiyor. Duyduğumuza göre dün Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı’na katılan iki askerimiz daha kaçırılmış. Allah onların ailelerine sabır versin. Biz bu acıyı biliyoruz. Buradan da Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, ağabeyimin sağ salim bize kavuşmasını istiyorum” şeklinde konuştu.
Askerin kız kardeşi Tuğba Taş da, ağabeyinin bir an önce bulunmasını istediğini dile getirerek, “Bir buçuk yıldır aramızda değil. Ailem perişan ve şu an anne ve babam Ankara’dalar. Bütün yetkililerden ağabeyimin bulunmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.