Gündem DAEŞ’in Türkye’deki hedefleri deşifre edildi

DAEŞ’in Türkye’deki hedefleri deşifre edildi

29.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DAEŞ’e yönelik son bir yılda yapılan operasyonlarda 648 örgüt şüphelisi gözaltına alındı.

DAEŞ’in Türkye’deki hedefleri deşifre edildi

TBMM’den Ak Parti ve Vatan Partisi’ne, Cübbeli Ahmet Hoca’dan Caferi camilerine kadar birçok yere ve şahsa yönelik saldırı amaçlı keşif yaptığı belirlenen örgüt üyelerinden 282’si tutuklanırken saldırı talimatlarının verildiği örgütün gizli haberleşme programı “Truecriypty” deşifre edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince, 15 Ağustos 2016 ile 15 Ağustos 2017 tarihleri arasında terör örgütü DAEŞ’e yönelik 117 operasyon yapıldı. Örgüt mensubu bir teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonlarda yabancı uyruklu 940 şüpheli de sınır dışı edildi.

Bayuncuk’un adamları

Güngören’de 27 Ağustos 2014’te düzenlenen operasyonda, “Ebu Hanzala” takma isimli Halis Bayuncuk kendisine bağlı grup ile birlikte gözaltına alındı. Bayuncuk’un grubunun Hristiyanlık’la ilgili kitap satan bir kitapevine, İstiklal Caddesi’ndeki bazı noktalara ve Vatan Partisi’ne yönelik keşifler yaptığı tespit edidi. 17 Eylül 2016 tarihinde düzenlenen operasyonlarda ise Adana ve Konya’daki NATO üslerine yönelik saldırı planı yapan Tacikistan uyruklu dört örgüt üyesi yakalandı.

Haberin Devamı

TBMM’de keşif yaptılar

20 Kasım 2016’da örgütün bir başka grubuna yapılan operasyonda ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Caferilere ait camilerde keşif yapan örgüt mensupları gözaltına alındı. Mevcut sistemi “tağut” (din dışı) olarak görüp savaş ilan eden ve örgüt içerisinde S.S. grubu olarak adlandırılan hücreye yönelik operasyonda ise hücre lideriyle birlikte 20 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındı.

Esenler’deki şehirlerarası otogarda 15 Aralık 2016’da düzenlenen operasyonda ise, Türkmenistan uyruklu iki şüpheli Konya’dan gönderilen tabancaları teslim alırken yakalandı. Bu operasyondan iki hafta sonra Reina’ya saldıran Abdulkadir Masaripov 15 Ocak 2017 tarihinde yakalandı. Esenyurt’ta düzenlenen operasyonla sağ ele geçirilen katliam sanığının yakalanmasıyla örgütün birçok hücresini deşifre eden polis, genişlettiği çalışmalar kapsamında birçok saldırının da önüne geçti.

İstanbul TEM ekiplerince önlenen, örgütün planlayıp da yapamadığı saldırılardan birisi de kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’yle Ak Parti mitingine yönelik saldırı planı oldu. Saldırı öncesinde DAEŞ’li terörist H.U. ve beş şüpheliyi keşif çalışmaları yaparken Kadıköy’de yakalayıp gözaltına aldı.

Haberin Devamı

‘Truecriypty’ deşifre edildi

TEM ekipleri, yakaladıkları bir örgüt üyesinin bilgisayar ve cep telefonunda “Truecriypty” isimli program tespit etti. Örgüt üyeleri arasındaki yazışmayı şifrelemede kullanı ldığı ve eylem talimatını veren örgüt lideri veya örgüt yöneticisiyle talimatın iletildiği örgüt mensubu arasındaki yazışmayı kilitleyip görülmesini engellediği öğrenilen “Truecriypty” isimli programın şifresinin kırılmasıyla da, birçok örgüt mensubu yakalandı.

Yazarlar