Gündem Dağa kaçırılan kız kardeşini getirmek için...

Dağa kaçırılan kız kardeşini getirmek için...

19.11.2016 - 18:44 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Valiliği, hakkında arama kaydı bulunan 1 PKK'lının ailesi ile yapılan görüşmeler sonucu ikna edilerek teslim olduğunu açıkladı.

Dağa kaçırılan kız kardeşini getirmek için...

PKK'lı ifadesinde örgütün dağa kaçırdığı kız kardeşini kurtarmak için önce Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalına, sonra Tunceli'ye gittiğini, kız kardeşinin kaçıp eve döndüğünü öğrendikten sonra kendisinin de örgütten kaçtığını söyledi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'görevli memura direnmek' suçundan aranma kaydı bulunan 1 PKK'lının, 17 Kasım'da merkez Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı'na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtildi. Açıklamada, bu yılın nisan ve mayıs aylarından itibaren Tunceli kırsalında 'Mahir' kod adı ile bölücü terör örgütünde faaliyet gösterdiği belirtilen PKK'lı hakkında adli işlemlerin devam ettiği belirtildi.

Valilik açıklamasında teslim olan PKK'lının ifadesinde söyledikleri de yer aldı. Buna göre PKK'lı örgüte katılışını ve ayrılışını şöyle anlattı:

"Dershaneye gidiyordum, annem beni aradı ve ağlıyordu. Kız kardeşimin dağa kaçırıldığını söyledi. HDP Diyarbakır binasına gittim, kardeşim ile ilgili bilgi almak için üniversite çevresine takıldım. HDP'de gençlik kolları ile çalışmalara katıldım ve bildiriler dağıttım. Daha sonra Lice ilçesinde HDP binasına gittim. Durumu anlatınca bir araba geldi ve beni şehitlik diye bilinen mezarlığa götürdüler. Orada beni kardeşim ile görüştürmeyeceklerini söylediler. Ben onlara kardeşimin bırakılmasını yerine benim onlara katılacağımı söyledim. Daha sonra operasyonlar başlayınca bana Tunceli'ye gitmemi ve orada daha faydalı olacağımı söylediler. Bir araç ile Tunceli'ye gittim. Tunceli kırsalında hiç bir eyleme katılmadım bana iğnesiz bir silah verdiler. Sonra biri gelip bana kız kardeşimin kaçtığını söyledi ve beni eğitim devresine almak istediler. Bende fırsatını bularak kaçtım."