Gündem Dağım devrildikten sonra bir önemi yok

Dağım devrildikten sonra bir önemi yok

01.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan, emniyette geçirdiği 13’üncü günde sorgusu yapılmadan yaşamını yitiren öğretmen Gökhan Açıkkolu hakkında açığa alma kararı kaldırıldı. MEB Müsteşarı Tekin, tedbir kararının Açıkkolu’nun vefat etmesi nedeniyle alındığını açıkladı...

Dağım devrildikten sonra bir önemi yok

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından FETÖ bağlantısı iddiasıyla görevden uzaklaştırılıp gözaltına alınan ve emniyetteki 13. gününde hayatını kaybeden tarih öğretmeni Gökhan Açıkkolu öldükten 1.5 yıl sonra hakkındaki açığa alma kararı kaldırıldı. Açıkkolu’nun acılı ailesi karara isyan ederken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin “Açıkkolu hakkındaki idari tedbir, uygulama imkanı kalmadığı için kaldırıldı” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından 23 Temmuz’da tarih öğretmeni Gökhan Açıkkolu(42) gözaltına alınmıştı. 13 gün gözaltında tutulduğu İstanbul Ümraniye Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorguya alınmadan cenazesi çıkan Açıkkolu’nun emniyette darp edildiği bu nedenle de iki kez hastaneye kaldırıldığı öne sürülmüştü. Şeker ve panik atak hastası olan Açıkkollu’nun gözaltındayken ilaçlarını almasına da izin verilmediği iddia edilmişti.

Cenazeyi ağlayarak almıştı

Geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü açıklanan Açıkkolu’nun öldüğünü ailesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’na çağrıldığında öğrendi. Cenazeyi almak için kuruma gelen aile, bir şok da cenaze işlemleri sırasında yaşamıştı. Oğlunun asılsız bir suçlama nedeniyle gözaltına alındığını ve gördüğü muameleye dayanamayarak öldüğünü ileri süren baba Ayhan Açıkkolu’, gözyaşları içerisinde kendilerine ‘Ancak Hainler Mezarlığı’na gömecekseniz cenazeyi veririz’ denildiğini anlatmıştı.

Haberin Devamı

Ailenin şikâyeti sonrası Açıkkollu’nun işkence sonucu öldürüldüğüne dair soruşturma süreci devam ederken, eşine geçtiğimiz günlerde bir tebligat ulaştı. Tabligatta, Gökhan Açıkkolu için Milli Eğitim Bakanlığı’nın 7 Şubat 2018 tarihi itibariyle hakkındaki tedbir kararının kaldırıldığı yazıyordu. Açıkkolu’nun görev yaptığı okul müdürünce gönderilen yazı sonrası aile üyeleri isyan etti.

‘Kolay değil, evlat kaybettik’

Açıkkolu’nun babası Ayhan Açıkkolu gözyaşları içindeşunları söyledi:

“Benim dağım devrildi. Dağım devrildikten sonra ne olursa benim için bir önemi yok. Benim oğlum öldükten sonra dünyaları verseler ne olacak. Bizim canımız gitmiş. Can gittikten sonra göreve iade edilmiş ben ne yapayım. Canımız yandı hâlâ yanıyor. Kolay değil evlat kaybettik. Benim oğlum üzerine atılan iftira gururuna ağır geldiği için hayatını kaybetti. İçimizden çok şey söylüyoruz ama dışarıya söyleyemiyoruz. Biliyoruz ki bir şey değişmeyecek. Bizim neler çektiğimizi bir biz biliriz. Buna sebep olanları Allah’a havale ediyorum başka ne diyeyim. Bunların yüzünden ben dağ gibi canımı toprağa verdim ve bunlar oğlumu çöplüğe (Hainler mezarlığı) gömmek istediler.”

Haberin Devamı

‘Tedbir, uygulama imkânı kalmadığı için kaldırıldı’

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, twitter hesabından yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, Gökhan Açıkkolu hakkında, idare hukuku bilmeyenler tarafından üretilen haberlerin yer aldığını savundu. Her ne sebeple olursa olsun bir insanın can kaybının üzüntü verici olduğunu belirten Tekin, şunları kaydetti:

“Haberlerde ve sosyal medyada yapılan paylaşımlarda yer alan ifadeler, gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen öğretmenin FETÖ ile irtibatlı olduğu yönünde hukuki karineler bakanlığımızda mevcuttur. Gökhan Açıkkolu 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltında iken vefat ettiği ve bu nedenle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 98. maddesinde sıralanan memuriyet statüsünü kaybettiği için, hakkında bakanlığımızca yürütülen idari tedbir, uygulama imkanı kalmadığından kaldırılmıştır. Kişinin vefat etmesi dolayısıyla hakkında 667 sayılı KHK’nin 4. maddesinin f bendi hükümlerinin de uygulama kabiliyeti kalmadığından bakanlığımızca kişinin görevden uzaklaştırma tedbiri kararı kaldırılmıştır.” l ANKARA Milliyet