Gündem Dağlıca’ya PKK’dan havan topu saldırısı

Dağlıca’ya PKK’dan havan topu saldırısı

31.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Irak’taki ve yurtiçindeki kampları bombardıman altında tutulan PKK terör olaylarını tırmandırıyor.

Dağlıca’ya PKK’dan havan topu saldırısı

- Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Üs Bölgesi’ne havan ve doçka uçaksavar silahıyla saldırı yapıldı. Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, “Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkari 7’nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Ana Üs Bölgesi’ne havan ve Doçka uçaksavar makineli tüfek ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Silahlı saldırılar esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir” denildi.
- Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Hükümet Konağı binasında bulunan Şehit Murat Akançay Polis Merkezi’ne önceki gece uzun namlulu silahla ateş açıldı. PKK üyesi 4 kişiyi taşıyan kamyonetten açılan ateşe nöbet tutan polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, bir terörist öldürüldü, 3 terörist ise araçtan inerek kaçtı. Araçta yapılan incelemede çok sayıda silah ile mühimmat bulunduğu belirtildi. Kimliği belirlenemeyen saldırganın cesedi, Cizre Devlet Hastanesi morguna gönderildi.
- Şırnak’ta PKK üyesi 7 kişi, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Araçları ateşe verdiler
- Bitlis-Diyabarbakır karayolunu, 35’inci kilometrede önceki akşam saat 20.00 sıralarında kesen bir grup terörist, araçlardan indirdikleri vatandaşlara bölücü örgüt propagandası yaptıktan sonra traktör yüklü bir kamyon, muz yüklü bir TIR ve bir hafif ticari aracı ateşe verdi. PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
- Bitlis’te Hizan-Tatvan karayolunu, Hazro Deresi mevkiinde kesip propaganda yaptıkları sırada teröristlerin ateş etmesi sonucu yaralanan ve kendi imkânlarıyla Tatvan Devlet Hastanesi’ne gelen H.Ş. adlı vatandaşın tedavisi sürüyor.

Trene saldırı: 1 ölü
- PKK’lı teröristler Erzurum’dan Kars’a boru taşıyan yük trenine dün Kars’ın Sarıkamış ilçesi yakınlarında bombalı saldırıda bulundu. Tren geçerken PKK’lıların raylara döşediği bomba uzaktan kumandayla patlatılırken saldırı can kaybına yol açmadı. Ancak saldırıdan 45 dakika sonra rayları kontrol ve onarım için olay yerine giden 4 demiryolu çalışanına ateş açıldı. Açılan ateş sonucu yol çavuşu Nejdet İnanç hayatını kaybetti, köy korucusu Mehmet Çelik ise yaralandı.
- Ankara-Tahran seferini yapan Trans Asya trenine Bingöl’de mayınlı saldırı düzenledi. Teröristler, Suveren ve Genç istasyonu arasında demiryoluna yerleştirdikleri mayını, treninin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Olayda can kaybı yaşanmazken, yük taşıyan bir vagon ve raylarda hasar oluştu.
- Şırnak’ın Dağkonak köyündeki askeri üs bölgesine PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. İlk ateşte 2 asker hafif şekilde yaralandı.