Teknoloji Daha 6 yaşında olan YouTuber'ın yıllık kazancı 11 milyon dolar!

Daha 6 yaşında olan YouTuber'ın yıllık kazancı 11 milyon dolar!

14.12.2017 - 00:14 | Son Güncellenme:

YouTube'da yılın en çok kazananları açıklandı. Yılın en çok kazanan ismi 16.6 milyon dolar gelir elde eden Dan Middleton oldu. İkinci ve üçüncü sıralarda da Evan Fong ve Dude Perfect kanalları geliyor. 2016 yılının en çok kazananı olan PewDiePie kanalı ise bu sene 6. sıraya kadar düştü. Altı yaşındaki YouTube fenomeni Ryan ise Forbes'e göre 2017 yılında yaklaşık 11 milyon dolar para kazandı.

Daha 6 yaşında olan YouTuberın yıllık kazancı 11 milyon dolar

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

YouTube’da içerik üreticiler gün geçtikçe artarken bu kişilerin ne kadar gelir elde ettiği her zaman merak konusu oldu. Ekonomi dergisi Forbes, 2017 yılında dünyanın en çok kazanan YouTube fenomenlerinin listesini yayınladı.

1. Dan Middleton

17 milyona yakın takipçisiyle DanTDM kanalının sahibi Dan Middleton oyun ağırlıklı içerikleriyle 16,6 milyon dolar gelir elde ederek listenin ilk sırasında yer alıyor.

2. Evan Fong

VanossGaming isimli kanalıyla 21 milyona yakın abonesi olan Evan Fong bu sene 15,5 milyon dolar kazanarak en çok kazanan 2. Youtuber oldu.

3. Dude Perfect

Genellikle spor videoları çeken ve 24 milyon abonesi olan Dude Perfect kanalı bu yıl 14 milyon dolar kazandı.

4. Mark Fischbach

Oyun videoları çeken Mark Fischbach 2017 yılında YouTube’dan 12,5 milyon dolar kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

5. Logan Paul

YouTuberlık dışında başka meslekleride olan Logan Paul, YouTube’da da içerik yayınlayarak 12,5 milyon dolar kazandı.

6. Felix Kjellberg

Eğlence içerikli videolar yayınlayan PewDiePie kanalıyla 2016 yılının en çok kazananı olan Felix Kjellberg bu sene 12 Milyon dolar kazanarak listede oldukça gerilere düştü.

7. Jake Paul

12 milyon abonesi bulunan ve YouTube’dan kazandığı paralarla kendisine bir malikane alarak adından çokça söz ettiren Jake Paul bu sene 11,5 Milyon dolar kazandı.

8. Smosh

Smosh isimli eğlence içerikleri üreten kanal bu sene 11 milyon dolar kazandı.

9. Ryan Toys Review

6 yaşında olan ve oyuncak inceleme videoları çeken Ryan, bu sene YouTube’dan 11 milyon dolar kazandı.

Ryan Toys Review kanalında Mart 2015’te ilk videolar yayınlanmaya başladı. İlk başlarda küçük Ryan yorum yapmıyordu fakat izleyenlerden "oyuncakları incelemiyorsunuz" diyerek eleştiriler gelmeye başlayınca, aile küçük çocuğu sunucu olarak görevlendirmeye başladı.

10 milyondan fazla abonesi bulunan kanalın ayda tahmini olarak 1 milyon dolar kazandığı belirtiliyor. Ryan’nın ailesi böylesine önemli bir gelir kaynağını kaybetmemek için bu işe çok önem veriyor ve zamanlarının büyük bir kısmını oğullarının YouTube kanalına ayırıyor.

Haberin Devamı

10. Lilly Singh

Diğer fenomenler ile birlikte videolar çekip yayınlayan Lilly Singh 10,5 milyon dolar kazanarak listenin 10. sırasında yer aldı.