Püf Noktası Daha az elektrik faturası için yapılması gerekenler

Daha az elektrik faturası için yapılması gerekenler

05.02.2018 - 16:52 | Son Güncellenme:

Enerji tüketiminin gittikçe arttığı şu zamanlarda maliyet de gittikçe artıyor. Faturaların bir araya gelerek çıkardığı meblağ ise cepleri yakmayı ihmal etmiyor. Özellikle de elektrik faturası bu konuda başı çekenlerden.

Daha az elektrik faturası için yapılması gerekenler

Elektrik faturasının tutarını düşürmek için belli önlemler alınabilir. Bu sayede tasarruf yaparak enerji tüketimini kontrol altına almış olursunuz.

Haberin Devamı

A sınıfı ürünler tercih edilmeli

Öncelikle kullanılan elektrikli ev aletlerinde A sınıfı ürünleri kullanmaya özen gösterilmeli; bulaşık ve çamaşır makineleri gece saatlerinde çalıştırılmalıdır. Bu size % 10’a kadar elektrik tasarrufu sağlar.Elektrikli fırınlar yerine daha az enerji tüketen mikrodalga fırınlar kullanabilirsiniz.
Elektrikli süpürgenizin torbasını sık sık değiştirin. Bu size daha kısa sürede daha fazla emme gücü sağlar. Hatta torbalı yerine su hazneli süpürgeleri tercih etmeniz daha faydalı olacaktır.
Ütü yaparken toplu olarak yapın. Çünkü ütü ısınırken çok fazla elektrik harcar. Bu sayede üç kat daha fazla enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Fişte cihaz bırakmayın

Bilgisayar,televizyon ve diğer elektrikli ev aletleri kapalı olsalar bile fişleri çekilmediği için elektrik harcamaya devam ederler.Bunları düğmelerinden kapatarak veya fişlerini çekerek yılda 700 TL civarında bir tasarrufelde edebilmeniz mümkün.
Saç kurutma makineleri ısı üretimi fazla olduğu için çok fazla elektrik harcayan aletlerdir.Bunları kaliteli markalardan almaya ve daha az kullanmaya özen gösterin.

Haberin Devamı

Tasarruf ampulleri kullanın

Kullandığınız ampullerin enerji kullanım oranlarına dikkat edin. Tasarrufampulleri kullanmaya çalışın. Ayrıca floresan da tasarruf için oldukça uygundur.Çok sayıda düşük güçlü lamba yerine yüksek güçlü lamba kullanımı her zaman daha iyi olacaktır. Ayrıca gün ışığından yararlanma ve sensorlu aydınlatma kullanımı ekstra elektrik tasarrufu sağlar.

Buzdolabınızı güneş alacak yerlerden ve ısı kaynaklarından uzağa yerleştirin.Bu enerji tüketiminizi %25 azaltmanızı sağlar.

Fırınınızı kullanırken gerekli olmadıkça ön ısıtma yapmayın veya ön ısıtmayı oldukça kısa tutun.

Isıttığınız mekânları %50 nemli olarak kullanın.Çünkü nemli hava daha iyi ve daha kolay ısınmanızı sağlar.

Güneş enerjisinden yararlanın

Sıcak su için öncelikle güneş enerjisi kullanın.Çünkü elektrikli ısıtıcılarda, ısınması gereken süreyi de göz önüne aldığınızda hem su hem de elektrik kaybınız oldukça fazladır.

Haberin Devamı

Bulaşıklarınızı elde yıkamak yerine makinede yıkayın. Hem su hem de elektriktasarrufu yapmış olacaksınız.

Beyaz eşyaları yerleştirirken arkada ve yanda en az beşer santimetre boşluk bırakın.

Pencere-cam bandından yararlanın

Pencerelerde çift cam kullanın ve cam/pencere bandı kullanmayı ihmal etmeyin. Bu sayede dışarıdan giren soğuk havayı önlemede daha fazla başarılı olur ve ısınmak için harcadığınız enerjiyi düşürürsünüz.

Yazarlar