Daha Estetik Vücut için "Hi-Def Liposuction"

Karın kasları, artık estetik bir vücudun olmazsa olmazı haline geldi. Daha iyi görünmek, giyilen kıyafetleri taşıyabilmek kısacası fit bir vücuda sahip olmak Hi-Def Liposuction ile mümkün. Kimi zaman spor tek başına karın kası yapmak için yeterli olmayabiliyor.

Gelişen liposuction teknikleriyle birlikte karın kaslarını belirgin hale getirebilirsiniz. Bu teknikte ultrasonik ses dalgaları yardımıyla vücuttaki yağ dokusu diğer dokulardan ayrılır, böylece fazla yağ vücuttan uzaklaştırılır. Hi-Def Liposuction ile daha belirgin bel oyuntusu, dümdüz bir karın elde edebilirsiniz. Bununla birlikte yağ dokusuna yapılan işlemler sayesinde erkeklerde six pack denilen karın kası görünümü oluşturulabilir. Bu yöntemle daha sportif daha estetik bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Üçgen Vücut ve Kıvrımlı Hatlar

Ameliyat sırasında alınan yağlar, vücut şekillendirmede kullanılır. Erkeklerde göğse ve omuza enjekte edilerek daha kaslı bir görünüm sağlanır. Kadınlarda ise göğse ve popoya enjekte edilerek daha kadınsı kıvrımları oluşturulur.

Unutulmaması gereken asıl durum, Hi-Def Liposuction bir zayıflatma yöntemi değil, vücut şekillendirme yöntemidir. Erkeklerde jinekomasti adı verilen yağlı meme dokusu olması durumunda hi-def liposuction ile meme dokusu küçültülüp, erkeksi düz göğüs yapısı elde edilerek, kaslı karın görünümü desteklenir.

Klasik liposuctionda, vücutta bölgesel olarak biriken yağlar kanüller yardımıyla alınır. Hi-Def Lipocustion’da ise ses dalgaları kullanılır. Erkeklerin karın kısmında bulunan six pack ve adonis kasları belirginleştirilir. Bel kısmında bulunan yağlar alınır. Bu teknikle üçgen vücut dediğimiz görünüm ortaya çıkarılır.

Nasıl Uygulanır?

Bu operasyon genel anestezi altında yapılır. Operasyon yapılacak alan önceden işaretlenir ve o bölgeye özel solüsyon verilir. Böylece o bölgenin uyuşması sağlanarak kan damarları büzüştürülür. 2-3 mm’lik delikler açılarak ultrasound çubuğu ile yağ hücreleri ayrıştırılır. Ameliyatın sonrasında deliklerdeki ayrıştırılmış yağ dokusu neredeyse kansız bir şekilde vücuttan alınır. Alınan bu yağlar, erkeklerde geniş omuz için göğüs ve omuz kaslarına eklenir, six pack için ise karın bölgesine enjekte edilir. Kadınlarda ise; kalkık ve hacimli popo ya da memeler için kullanılır.

Haberin Devamı

Ameliyat Sonrası Süreç

Operasyon küçük bir alanda yapılmışsa aynı gün, daha büyük bir alanda yapılışsa ertesi gün hastalar taburcu edilebilir. İşlem sonrası 1 hafta istirahat tavsiye edilir. İz bırakmayan bu operasyonun ardından 6 hafta boyunca şekillendirici korsenin kullanılması daha verimli sonuç almak için önemlidir.

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com

Facebook: /opdrmirzafirat

Instagram: /drmirzafirat