DAHA SAĞLIKLI BİR DERİ!

Daha sağlıklı bir deri! Her deri, hatta olgun ciltler dahi sivilce sorunu yaşayabiliyor..

Akne sorunu hakkında uzun uzadıya konuşmayacağım. Daha önce de akne oluşumu hakkında yazdığım makalelerde sivilce oluşunda birçok bileşenin olduğunu belirtmiştim. Hormonsal etki, deri hücretlerinin birbirine yapışma özelliğindeki artışla birlikte tıkaç gelişimi, bu tıkaç içinde bakterilerin üremesi ile sivilceler çıkıyor.

Bunun yanında günlük kullanılan bazı kozmesötik ürünler de sivilce oluşumuna neden olabiliyor. Bu nedenle kozmosötik ürün seçiminde çok dikkatli olmalıyız. Örneğin deriyi çok kurutan, deri üzerindeki koruyucu yağ ve asit katmanını fazlasıyla alan temizleme ürünleri deride tahrişe, aşırı kuruluğa ve hatta sebum olarak isimlendirilen deri yağının üretiminin aşırı uyarılmasına neden olabilir. Bu nedenle yumuşak temizleme ürünleri tercih edilmelidir.

Haberin Devamı

Derimiz sağlıklı olabilmek için yağlı bir katmanla kaplı olmak zorundadır. Eksikliği halinde derinin bazı yağlı ürünlerle desteklenmesi uygun olur. Örneğin içeriğinde çay ağacı yağı, jojoba yağı, skualen gibi yağlar olan ürünler kullanılabilir.

Derimiz aynı zamanda nemli de olmalıdır. Bu durumda yağlı hissi veren ürünler tercih edilmemelidir. Yağsız ( Oil free ) ürünlerde dahi bir yağ olmak zorundadır. Mümkün olduğunca az yağlı, alfa hidroksi asit veya retinol içerikli ürünler kullanmanız daha uygun olabilir.

Ve lütfen gümeş koruyucu kremleri kullanmayı ihmal etmeyin. Deriniz uzun dönemde size minnettar kalacaktır.

www.elitpolikliniği.com