Daha Zarif Bir Yüz Hattı

Yaş ilerledikçe yüze hacim veren yağ dokuları azalıyor, zamanla bu yağ dokularını yerinde tutan destek dokuları ve deri gevşiyor; sonuçta yer çekiminin etkisiyle aşağıya doğru yer değiştiriyor. Böylece dolgun olması gereken elmacık kemiklerini üzeri boşalmakta ve yüz çehresinin yapısı bozulmaktadır.

Zamanla , cilt içindeki hyalüronik asidin azalması yanaklarımızdaki gençlik elastikliğinin kaybolmasına ve sarkmaya neden olur . Yanaklardaki yağ dokusu aşağıya doğru kaymaya ve ağız köşelerinden buruna uzanan nazolabial kıvrımlara daha fazla baskı yapmaya başlıyor. Bu kıvrımlar daha fazla belirginleşiyor. Hyalüronik asit içeren yüz dermal dolguları cildin kaybettiği su ile birlikte yüze hacim kazandırarak çizgileri ve kırışıklıkları pürüzsüzleştiriyor. Böylece cilde gerekli olan elastikiyet kazandırılarak hem orta yüz bölgesi hacim kazanarak, elmacık kemikleri daha çıkık ve belirgin oluyor. Ayrıca yanaklarda lifting etkisi kazanıyor.

Haberin Devamı

Uygulama süresi işlem yapılacak olan bölgeye göre ortalama olarak 15 ile 25 dakika arasında sürmektedir. İşlem öncesinde bölgeye acı hassasiyetini minimum seviyeye indirmek için lokal anestezik krem sürülür. Krem etkisini 15 dakika içerisinde gösterir. Daha sonrasında ise işleme başlanabilir.

Yüze yapılan dolgu uygulama sonrasında günlük hayata hemen dönebilirsiniz. Kalıcı olmayan bu uygulamaların etki süresi işlem yapılan bölgeye göre değişmekle birlikte 9-18 ay aralığında bir etki göstermektedir. Tekrar uygulanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Belirli periyotlarda uygulanması durumunda kalıcılık süresinin uzadığı gözlenmektedir.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.gokhanhaytoglu.com