İstanbul DAİMA GENÇ GÖRÜNEBİLİRSİNİZ

DAİMA GENÇ GÖRÜNEBİLİRSİNİZ

26.08.2015 - 10:34 | Son Güncellenme:

.

DAİMA GENÇ GÖRÜNEBİLİRSİNİZ

Estetik Tıp Derneği Başkanı Operatör Dr. Hasan Subaşı, yılların etkisiyle yaşlanan cildin Broad Band Light (BBL) teknolojisiyle tedavi sonrasında son derece genç bir görünüme kavuştuğunu söyledi.
Estetik Tıp Derneği Başkanı Operatör Dr. Hasan Subaşı, BBL tedavisi sayesinde güneş lekeleri, ince çizgiler, kırışıklıklar ve yaşlanmaya bağlı diğer belirtilerin gerilediğini belirtti. Tedavi’nin 3-4 haftalık aralarla 3 ila 5 seansta tamamlandığını ifade eden Subaşı, “söz konusu tedavi Amerika’daki estetik hekimlerin en çok uyguladıkları yöntem. BBL teknolojisi, Amerika’da senede 2 milyona yakın kişiye uygulanan en popüler tedavilerden birisi konumunda. Ben de bir süredir kliniğimde bu gelişmiş uygulamayı gerçekleştiriyorum ve hastalarım son derece memnun kalıyor. Uygulamanın en önemli avantajlarını yüksek hasta memnuniyeti, kolay uygulanması, ağrısız ve etkili olmasının yanı sıra günlük aktiviteyi etkilememesi olarak sıralayabilirim” dedi.
BBL HER YAŞ VE HER CİLT TİPİNE UYGUN BİR TEKNOLOJİ
Periyodik seanslar bittikten sonra uygulamanın 6 ayda bir tek seans, yani senede 2 seansla idame ettirildiğini ifade eden Op. Dr. Subaşı, cilt yaşlanmasının önüne geçmenin her yaşa ve tipteki ciltlerde aranan netice olduğunu kaydetti. Bu önemli talebe yanıt verdiği için yurt dışında söz konusu tekniğe "For ever young BBL" (her zaman genç BBL) adının verildiğini belirten Subaşı, “2012 yılında Stanford Üniversitesi Dermatoloji Klinigi’nde yapılan araştırma, BBL tedavisinin genetik seviyede onarıcı etkisi olduğunu ispatlamıştır. Böylece BBL tedavisinin moleküler seviyede cildi gençleştirdiği keşfedilmiştir. Yaşlanmaya bağlı genlerdeki değişikliklerin BBL ile tekrar gençleşmeye yönelik ifade kazandıkları görülüyor. İşte bu nedenle BBL cilt yaşlanmasını geciktirmektedir. Bugüne kadar BBL’in yaşlanmış ve hasar görmüş, bunun içinde fotoyaşlanma (güneş ışınlarına bağlı ) damarsal ve pigmentli lezyonların (lekeler), kızarıklık, akne ve yara izlerinde çok başarılı iyi sonuçlar aldığı görülmüştür” diye konuştu. Dr. Hasan Subaşı, özellikle yaz mevsiminde yoğun güneşe maruz kalan yüz bölgesindeki yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılmasının ayrı bir önem kazandığını ifade etti.
Estetik Tıp Derneği Başkanı Operatör Dr. Hasan Subaşı, hem yüz bölgesinde mevcut bozulmalara iyi geldiği hem de genç kişilerin bu bölgede yaşayacakları muhtemel kırışıklıklara tedbir sağlayacağı bir uygulama olduğunu söyledi. Subaşı, “BBL tedavisinden sonra cilt tonusu artar, rengi açılır, daha homojen olur, parlak, canlı ve sağlıklı görünür. Kırışık ve sarkmalar geciktirilir. Forever young BBL’in içinde bulunan Skin Tyte 2 Motion tekniği ilaveten kullanılmaktadır. Bir nevi ütü gibi cilt üzerinde gezdirilir. Verdiği kızılötesi ışıkla boyun ve yüz 4 mm derinliğe kadar cilde değen soğutucu safir kristal sayesinde ağrısız zahmetsiz bir şekilde, 40 dakika boyunca cildi ısıtır. Bu şekilde seans sonunda cilt gerginliği anında gözlenir. Bu gerginlik 3-4 hafta arayla uygulanan her seanstan sonra biraz daha artar ve sonunda daha gergin bir boyunla pürüzsüz, parlak bir cilt elde edilir. Çene bölgesine botoks uygulandığında BBL ile gerilen cildin yukarı doğru toparlandığı görülür ki, böylece medikal lifting yani neştersiz yüz germe gerçekleşmiş olur. 6 ayda bir tekrarlandığında bu etki uzun seneler kalıcı olur” ifadelerini kullandı.