Siyaset DAiŞ’in de inine gireceğiz

DAiŞ’in de inine gireceğiz

29.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Fırat Kalkanı” operasyonuna ilişkin “Sınırlarımız içinde ve yakınında hiçbir terör örgütüne müsamahamız yoktur. DAİŞ’in inlerine gireceğiz, PYD’nin kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi

DAiŞ’in de inine gireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gaziantep’e geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından karşılanan Erdoğan’a Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da eşlik etti. Erdoğan Yerlikaya’dan geçen cumartesi gecesi kına eğlencesine düzenlenen “canlı bomba” saldırısı ve Cerablus ile komşu olan Karkamış sınırındaki gelişmelere ilişkin brifing aldı. Erdoğan, daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen “Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi”ne geçerek şunları kaydetti:
‘Şarlatanı bildirin’
“Siz dimdik ayakta durdunuz, eğilmediniz. F-16’lar, helikopterler sizi eğdiremedi, tanklar eğdiremedi. 2012 yılında PKK Gaziantep’e bombalı araçla saldırmış, 10 vatandaşımızı şehit etmişti. Gaziantep PKK’ya boyun eğdi mi? 8 gün önce DAİŞ canlı bombayla saldırdı boyun eğdi mi? Şimdi sesleniyorum; nerede olurlarsa olsunlar, DAİŞ’in de inlerine gireceğiz, onları da neredeyseler çıkartacağız. Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum; eğer Pensilvanya’daki bu şarlatanın peşinden gidenleriniz varsa, artık buradan kopun. Kopmadıysanız, milletimize sesleniyorum; bu şarlatanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa bunları karakollarımıza, savcılıklarımıza bildirin.” Erdoğan, “Fırat Kalkanı” operasyonuna ilişkin olarak da şunları söyledi: “Sınırlarımız içinde ve yakınında hiçbir terör örgütünün faaliyetine asla müsamahamız yoktur. Bölücü örgüte yönelik operasyonlarımız kesintisiz devam edecektir. DAİŞ’in Suriye ve Irak’tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus’ta bunun için varız, Başika’da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.”
‘Harf kalmadı’
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Karkamış’ı rahatsız ettiler. Öyleyse ‘gereği yapılacak’ dedik ve işte buyurun Cerablus boşaltıldı. Cerablus’un sahipleri oraya yerleşmeye başladı. Gaziantep’te de Cerabluslu kardeşlerimden Cerablus’a dönmek isteyenlere her türlü desteği vereceğiz. Terör örgütlerinin isimleri farklı olsa da aynı amaca hizmet eden yapılar olduğunu biliyoruz. Cizre’de 11 polisi şehit eden PKK, burada 54 kardeşimizin kanını döken DAİŞ arasında ne fark var? 15 Temmuz darbe girişiminde 241 insanı şehit edenFETÖ’nün; PKK ve DAİŞ’le ne farkı var? DAİŞ, PKK, DHKP-C, YPG, FETÖ Türk milletine ihaneti anlatan örgütlere isim bulmaktan alfabede bile harf kalkmadı.”

Erdoğan 2 yılı geride bıraktı

10 Ağustos 2014’te ilk kez halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı ünvanını kazanarak, 28 Ağustos 2014’te görevine başlayan Recep Tayyip Erdoğan, görevdeki ikinci yılını geride bıraktı. 2016’da ikisi ABD’ye olmak üzere, 16 ülkeye ziyaret gerçekleştiren Erdoğan, Antalya’da, Türkiye’nin dönem başkanlığını üstlendiği G20 zirvesinde ev sahipliği yaptı. Erdoğan, Birleşmiş Milletler tarafından ilk kez İstanbul’da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi’ne de ev sahipliği yaptı. Zirveye, 180’in üzerinde ülke, uluslararası kurum ve kuruluşun temsilcileri ve 60’a yakın ülkenin devlet ve hükümet başkanı katıldı. Erdoğan’ın en önem verdiği organizasyonlardan biri de Antalya’da gerçekleştirilen EXPO 2016 oldu. EXPO hazırlıklarını bizzat yerinde denetleyen Erdoğan, organizasyonla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı. Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran’da,
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, 26 Ağustos’ta Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete girdi.