Mardin DAKAR RALLİSİ’NDE YARIŞACAK ŞAKİR ŞENKALAYCI VE SERKAN ÖZDEMİR MİDYAT’A GELDİ

DAKAR RALLİSİ’NDE YARIŞACAK ŞAKİR ŞENKALAYCI VE SERKAN ÖZDEMİR MİDYAT’A GELDİ

22.12.2014 - 11:56 | Son Güncellenme:

.

DAKAR RALLİSİ’NDE YARIŞACAK ŞAKİR ŞENKALAYCI VE SERKAN ÖZDEMİR MİDYAT’A GELDİ

2015 Dakar Rallisi organizasyona katılacak Türkiye şampiyonu sporcular Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir, Batman’daki tanıtım startının ardından Mardin’in Midyat ilçesine geldi.
2015 Dakar Rallisi’nde Türkiye’yi temsil edecek Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir tanıtım turları ve destek için geldiği Midyat’ta gösterileri ile vatandaşların ve miniklerin sevgisini kazandı. Buradaki halkla bütünleşen sporcular ayrıca çocuklara tişört dağıtarak motosikletlere bindirdi. Hatıra fotoğrafı çeken iki milli sporcuya ilgi oldukça fazlaydı.
"DÜNYA BARIŞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BURADAYIZ"
Türkiye Motosiklet Federasyonu milli sporcusu Şakir Şenkalaycı, Midyat’ta gazetecilere yaptığı açıklamada dünya barışına dikkat çekmek için burada olduklarını söyledi. Şenkalaycı, “Dakar Rallisi dünyanın en zor olan motor sporları organizasyonlarındandır. Biz de neden Türkiye’de ülkemizin desteğini alarak buraya gitmeyelim? Bayrağımızı en üst seviyeye dikelim diye düşündük. Biz Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) olarak Batman’dan başlayıp, Hasankeyf, Midyat, Mardin ve Şanlıurfa Suruç’tan Dakar’da bitecek şekilde program düzenledik. Sloganımız da, “Spor, Barış ve Kardeşliktir." Amacımız ülkemizi doğusundan, batısına, kuzeyinden güneyine tüm halkımızı bütün gücümüz ile dünyaya tanıtmak olacaktır" dedi.
ÖZDEMİR: "AMACIMIZ MOTOSİKLET SPORLARI İLE İLGİLİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK"
Serkan Özdemir ise, motor sporlarının ülkenin her yerinde yapılmasını istediklerini belirterek, "Burada birçok arkadaşımız motosiklet kullanıyordur veya kullanmayı seviyordur. Netice itibari ile amacımız bu motosikletin de bir sporunun olduğunu göstermek, buradaki arkadaşlarla hem bir araya gelmek hem de tarihi, turistik ve değerlerinin fotoğraflarını çekerek motosiklet sporları ile ilgili farkındalık oluşturmaktır” diye konuştu.
Arjantin, Şili ve Bolivya topraklarında 9 bin kilometreden oluşan parkurda gerçekleştirilecek Dakar Rallisi, 3 Ocak Cumartesi günü Arjantin’in başkenti Buenos Aires’ten start alacak. 17 Ocak Cumartesi günü Buenos Aires’te son bulacak ralliye 164 motosiklet, 138 otomobil, 64 kamyon ve 48 quads kategorilerinde 414 araç katılacak. Güney Amerika kıtası, 13 gün sürecek dünyanın en zorlu yarışı 2015 Dakar Rallisi’ne, tarihinde 7. kez ev sahipliği yapacak. Yarışçılar, Buenos Aires’te başlayacak rallide toplam 9 bin kilometreden fazla mesafeyi üç ülkede çöl, toprak yol ve zorlu nehir yatağı ve 4 bin kilometrede dağ geçitlerini aşarak tekrar Buenos Aires’te bitiş noktasına ulaşmaya çalışacak.