Gündem Dalan: Ermeni sorunu Batı’nın sorunudur

Dalan: Ermeni sorunu Batı’nın sorunudur

17.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Senaristliğini ve yönetmenliğini Serkan Koç’un yaptığı “Ermeni Belgeleriyle 1915” adlı belgeselin galası önceki akşam Ortaköy’deki Feriye Sinemaları’nda yapıldı.

Dalan: Ermeni sorunu Batı’nın sorunudur


Galaya, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Belgesel gösterimi öncesinde konuşan Bedrettin Dalan, şunları söyledi:
“Yemin ediyorum ki gerçekten Türklerin Ermeni meselesi yoktur. Ermeni meselesi Batılıların meselesidir. Batılıların Ermeniler üzerinde oynadığı oyundur. Keşke onlar bu oyunu fark edip de gözlerini açabilseler. Kışkırtmanın nereden geldiğini bir bilseler. Türklerle yeniden kucak kucağa olurlar. Birinci Dünya Savaşı çıktığında maalesef Ermenilere başarılamayacak bir rüya aşılamışlar. Bu rüyanın neticesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da iki taraf da kayıp vermiştir. Bu Ermenilerin katledilmesinden en çok ıstırabı kim çekti? Biz çektik, hala çekiyoruz. Keşke olmasaydı. Ama keşke atalarım da Ermeniler tarafından öldürülmeseydi. Karşılıklı olarak bir katliam olduğu kesin. Burada ne Ermeniler ne de Türkler gerçek anlamda suçludur. Gerçek anlamda kışkırtıcılar suçludur. Ey Batı, suçunu kabul et, Türkleri ve Ermenileri hala kışkırtma. Size tarih önünde, Tanrı önünde yemin ederim ki, Türkiye’nin Ermeni meselesinde bir kabahati yoktur. Bir Ermeni vatandaşımız bu ülke için Taksim’de kendini yakabiliyor” dedi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “Türkiye aslında bu konuda çok haklı. Durduğu yer, olayların içine girildiği zaman, Türkiye’nin her açıdan haklı olduğu çok net. Maalesef biz haklı olduğumuz konularda bile, biraz çekingenlikten, biraz da bilgi noksanlığından haklılığımızı uluslararası platformlara taşıyamıyoruz.” dedi.