Gündem Dalan: Senaryo bitti, the end...

Dalan: Senaryo bitti, the end...

12.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balyoz ve Ergenekon sürecinin temellerinin 20 yıl önce atıldığını öne süren Dalan, “Bu senaryoda herkes rolünü oynadı. Senaryo bitti. The end” dedi. Dalan, Erdoğan için de “Hatadan döndü ve şu anda doğru istikamette kutluyorum” diye konuştu.

Dalan: Senaryo bitti, the end...

Ergenekon davası nedeniyle hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılmasından sonra Türkiye’ye dönen Bedrettin Dalan, dün basın toplantısı düzenledi. Yeditepe Üniversitesi’nde dün basının karşısına çıkan Dalan, “Yedi yıl aradan sonra ülkeme gelmekten bahtiyarlık duyuyorum demek dahi çok hafif bir kelime. Kanat taktım uçuyorum” dedi. Dalan, “Hayatımda hiçbir şeyden firar etmedim. Ancak bu seferki tehlike değil, bu seferki doğrudan doğruya sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘kumpas’. Hukuku gayelerine alet eden kişilerin kurduğu şeytani bir kumpastır. Bu kumpasın mağduru olmamak için yurt dışına çıktım. Sizi temin ederim ki, yurtdışına çıkarken bana bu kumpası kuran üst seviyedeki aklın dışında ne polisler ne savcılar, ne de hakimler, kumpasın tetikçileri olan kişiler benim tutuklanacağımı bilmiyorlardı” ifadelerini kullandı.
‘20 yıldır biliyordum’
İrticayla Mücadele Eylem Planı iddianamesinde, 2008’de MİT İstanbul Bölge Başkan Yardımcısı Özel Yılmaz’ın kendisine operasyon öncesi bilgi verip, “Seni de alacaklar, kaç” dediği, bunun üzerine yurtdışına kaçtığı iddiası hakkında Dalan şunları söyledi:
“20 yıl evvelden bu işlerin bana doğru geleceğini biliyordum. Yurt dışına çıkışım herhangi bir devlet görevlisinin uyarmasıyla değil, içinde yaşadığım son 30 yılın macerasının bana verdiği akılla yurt dışına çıktım.”
Kendisine “Ergenekon davasının firari sanığı” denmesinden rahatsız olduğunun altını çizen Dalan, “Firari durumunda olanlar bundan sonra başkaları olacak, olmaya da başladılar. Kumpası kuranlar kendi kazdıkları kuyuya düşmeye bir bir başladılar ve düşmeye de devam edecekler. Çünkü adalet yavaş yürür ama mutlaka yerini bulur. Gecikmeyle de olsa adaletin yavaş yavaş yerine geldiğini görmekten son derece mutluluk duyuyorum. Bu kumpas Bedrettin Dalan’a kurulmadı. Bu kumpas Türkiye Cumhuriyeti devletine ve Türk milletine, Türk adaletine karşı kurulmuş ağır bir komplo ve darbedir” ifadelerini kullandı
Dostlarına kırgın
Türkiye’deki hukuk sisteminin kumpas darbelerinden arınması gerektiğinin altını çizen Dalan, “7 yıl kolay geçmedi. Bu zorlukları kolaylaştıran yurt dışındaki Türkler bana ülkemin hasretini azaltan yardımlarda bulundular. Çok yakın arkadaşlarım bile telefon etmekten selam etmekten kaçındıkları zamanlarda çok uzaktan tanıdığım ve gerçek dostlar olduğunu öğrendiğim arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bana Almanya’da sığınmacı statüsü değil devletin misafiri statüsünü tanıyan Alman devletine ve Alman hukuk sistemine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
‘Tüm detayları anlatırım’
Kumpas soruşturması ile ilgili olarak avukatlarının başvuruda bulunduğunu da belirten Dalan, “Kumpas soruşturmasıyla ilgili avukatlarım savcılığa başvurdu. Eğer savcılık çağırırsa bu kumpasın tüm detaylarını anlatırım . Bu projedir. Ne demişti Tuncay Güney Kanada’dan? ‘Bu bir senaryoydu, bu senaryoda herkes rolünü oynadı. Senaryo bitti.’ The End. Bu senaryo bitmiş olmasaydı belki ben de burada olamazdım” dedi.

Haberin Devamı

‘Cumhurbaşkanımıza Allah kuvvet versin’

Dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben bu davanın savcısıyım” söylemini hatırlatılarak, “Siyasi baskı gördünüz mü?” sorusuna Dalan, “7 yıl süresince siyasetin müdahalesiyle karşılaşmadım. Sadece hukuk çetesinin bire bir düşmanlığıyla karşılaştım. Sayın Cumhurbaşkanımız o günlerde bu durumu görmemiş olabilir. Bunu görüp yoluna devam etseydi kınardım. Madem hatadan döndü ve şu anda doğru istikamette, kutluyorum. Allah kuvvet versin diyorum” şeklinde cevap verdi.