Gündem ‘Dalım kırıldı’

‘Dalım kırıldı’

17.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Öldürülen Helin’in babası, “Kızım bana peşinde biri olduğundan hiç bahsetmedi. Bahsetseydi evladımı hiç yalnız bırakır mıydım?” dedi

‘Dalım kırıldı’

İstanbul Pendik’te kendisine musallat olan Mustafa Yetgin tarafından geçen cuma okul çıkışı öldürülen liseli Helin’in (17) babası Nihat Palandöken evde başsağlığı dileklerini kabul ediyor. “Benim dalım kırıldı, acım çok büyük, içim yanıyor” diyen Palandöken şunları söyledi:
‘İdam edilsin’
“Helin’in peşinde biri olduğunu cinayetten sonra öğrendim. Kızım daha önce böyle bir şeyden hiç bahsetmedi. Bahsetseydi ben onu hiç yalnız bırakır mıydım? Kızımın katiline ve tüm kadın sapıklarına idam istiyorum. Bu isteğimi, beni ziyareti sırasında başbakanımıza da söyledim. Katil gidip çok rahat silah almış, biz de mi silahlanalım?”
Eşi 5 yıl önce trafik kazasında ölen, iki kızından birini geçen hafta kaybeden Nihat Palandöken, “İki dalım vardı, birini benden aldılar, bir ağaç bir dalla yaşayamaz” derken fenalaştı. Yakınları acılı babayı teselli etmeye çalıştı. Palandöken’i dün HDP Meclis Başkanvekili Pervin Buldan ile HDP’li vekiller Aycan İrmez ve Dilek Öcalan da ziyaret etti. Acılı babaya başsağlığı dileyen Buldan, “Helin’in acısı hepimizin acısıdır. Bu bir kadın cinayetidir. Katledilen tüm kadınların katillerine en ağır ceza verilsin. Bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haberin Devamı