Kültür Sanat Dalin'le çocuklar için kendin yap projeleri

Dalin'le çocuklar için kendin yap projeleri

23.03.2017 - 16:03 | Son Güncellenme:

Çocukların kendilerini eğlenerek geliştirebilmeleri ve aileleriyle kaliteli vakit geçirebilmeleri için, bebek bakımında lider marka Dalin, PACE Çocuk Sanat Merkezi ile birlikte “Dalin’le Birlikte Eğlence” projesini hayata geçiriyor.

Dalinle çocuklar için kendin yap projeleri

Mart ayında başlayacak proje kapsamında, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki okullarda, AVM’lerde ve PACE Çocuk Sanat Merkezi’nde “Dalin’le Kendin Yap atölyeleri” düzenlenecek. PACE’nin tecrübeli ekibi ile birlikte, çocuklar Dalin şişelerini özgürce ve dilediklerince oyuncaklara, takılara ve süs eşyalarına çevirecekler, bol bol eğlenecekler!

Haberin Devamı

Bunlara ek olarak aynı şehirlerdeki okullarda çocuklar ve ailelerinin topladığı pet şişeler ve boş Dalin şişeleri bir sanatçı ve PACE ekibi desteğiyle dev heykellere dönüşecek hem çocuklar hem aileler birlikte kaliteli vakit geçirecek.

Bebek bakım ürünlerinde annelerin 1 numaralı tercihi Dalin, çocukların sanatla ve eğlenerek kendilerini geliştirebilmeleri için “Dalin’le Birlikte Eğlence” projesini hayata geçiriyor. Bu proje için 23 yıldır çocuklarla sanat çalışmaları yapan Barış Karayazgan’ın kurucusu olduğu PACE Çocuk Sanat Merkezi ile iş birliği yapan Dalin, çocukların yaratıcılıklarını doyasıya yaşadığı, hayallerini, duygularını, düşüncelerini sanat vasıtasıyla ifade etmelerine yardımcı olacak çeşitli atölyeler oluşturdu.

Haberin Devamı

Sanat Atölyeleri ile Dalin, hem çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve kültürel açıdan eğlenerek gelişmesini, hem de aileleriyle kaliteli vakit geçirmelerini hedefliyor. Bu atölyelerde malzeme olarak boşalan Dalin şişeleri kullanılarak, çocuklar ayrıca “çevre ve sürdürülebilirlik” konusunda da yenilikçi bir şekilde düşünmeye davet edilecekler.

Proje kapsamında ilk İstanbul dışı okul atölyeleri 18-21 Mart tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi. Atölyelerde yapılan dev heykeller 1-2 Nisan tarihlerinde Ankara Armada AVM’de sergilenecek.

25-26 Mart tarihlerinde ise İstanbul’da Marmara Forum’da gerçekleştirilecek “Dalin’le Kendin Yap” atölyesi ile çocuklar ve aileleri yine harika vakit geçirmenin fırsatını yakalayacaklar.
Haziran sonuna kadar devam edecek proje kapsamında İstanbul’un yanında Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana gibi Türkiye’nin farklı şehirlerine gidilecek.

Proje kapsamında iki farklı tipte atölye oluşturuldu:

1) “Dalin’le Kendin Yap” Atölyesi: Çocukların en değerli oyuncakları, emek verdikleri veya kendilerinden bir şeyler kattıkları oyuncaklardır. Satın alınan oyuncakların ilk heyecandan sonra bir kenara bırakıldığı bir devirde, çocukların evde bulunan bir malzemeyi kendi hayal güçlerini kullanarak bir oyuncağa çevirmeyi öğrenmeleri, bu atölyenin ana hedefi. PACE Çocuk Sanat Merkezi eğitmenleri eşliğinde çocuklar Dalin şişelerinden oyuncak, takı, süs eşyası yapmayı veya şişeleri dilediklerince renklendirip kendi özel şişeleri haline getirerek kullanabilecekler. Ayrıca bu süreçte yaşıtlarıyla eğlenceli ve özgür bir ortamda sosyalleşmenin de mutluluğunu yakalayacaklar.

Haberin Devamı

2) Dalin Şişelerinden Dev Heykeller: Projeye katılacak okullarda, PACE Çocuk Sanat Merkezi kurucusu, heykeltıraş Barış Karayazgan’ın liderliğinde yapılacak bu etkinliğe hem çocuklar, hem de aileleri davetli. Ana hedefi çocukların ve ailelerinin “çevre ve sürdürülebilirlik” konusunda bilinçlenmesi ve birlikte kaliteli vakit geçirmesi olan bu hafta sonu etkinliğinde, çocukların aileleri ile birlikte topladıkları şişeler ve boş Dalin şişeleri, sanatçı ile birlikte yapılacak bir grup çalışmasında yeniden hayat bulacak ve dev heykellere dönüşecek. Bu heykeller daha sonra yapıldıkları şehirlerdeki projeye destek veren AVM’lerde sergilenecekler.

Haberin Devamı

Dalin ve PACE Çocuk Sanat Merkezi, çocuklarıyla birlikte kaliteli vakit geçirmek ve onların eğlenerek gelişmelerine katkı sağlamak isteyen tüm aileleri, Mart ayından Haziran sonuna kadar her Pazar PACE Çocuk Sanat Merkezi’nde, hafta içlerinde ana okullarında ve hafta sonları da AVM’lerde gerçekleşecek “Dalin’le Birlikte Eğlence” projesine davet ediyor.

Projeyle ilgili PACE Çocuk Sanat Merkezi Kurucusu Barış Karayazgan, “Çocuk, mutlu iken kendisinin en iyi versiyonudur. Çocuklar biz yetişkinlerin hazırladığı, doğru bulduğu, düzenlediği bir hayatı yaşıyorlar. Bu noktada sanat, çocukların kendini özgürce ifade edebildiği, zihinsel, duygusal, sosyal ve kültürel olarak geliştirebildikleri, eğlenerek öğrendikleri bir can simidi görevi görüyor. Bu proje süresince aileleri de, çocukları özgürce sanat yaparken neler yapmaları ve neler yapmamaları konusunda bilgilendiriyor da olacağız.” yorumlarında bulundu.

Dalin Pazarlama Direktörü Sibel Çağlar, “Dalin’in annelerin 1 numaralı tercihi olmasının sırrı, 34 yıllık lider ve güvenilir bir marka olmasının yanında, çocukların eğlenmelerini her şeyden önde tutmasında gizli. “Dalin’le Birlikte Eğlence” projesi ile çocukları aileleri de birlikte eğlenmeye ve bu arada da tüketmekten çok üretmeye ve sanatı kullanarak özgürce hayal güçlerini kullanmaya davet etmek istedik.

Haberin Devamı

Sanatçı ve Sanat eğitimcisi Barış Karayazgan bu projede çok değerli bir iş ortağı oldu. Onun yılların birikimiyle derlediği değerli öneri ve bilgileri Dalin sosyal medya hesapları ve web sitesinde videolarla paylaşıyor olacağız. Aktivitelere birebir katılamayan aileleri bu videoları izlemeye davet ediyoruz.” dedi.