İstanbul DALYA OFER: "EKONOMİK KRİZ KAPIDA"

DALYA OFER: "EKONOMİK KRİZ KAPIDA"

19.01.2016 - 13:41 | Son Güncellenme:

.

DALYA OFER: EKONOMİK KRİZ KAPIDA

Dünyanın en büyük şirketlerinden Ofergroup’un Yönetim Kurulu Başkanı Dalya Ofer, yakın zamanda dünya genelinde bir ekonomik kriz yaşanacağını öngördü.
Londra ve New York’tan sonra Türkiye’de de faaliyet göstermeye başlayan Ofergroup’un Yönetim Kurulu Başkanı Dalya Ofer, yakın zamanda dünya genelinde bir ekonomik krizin yaşanacağını savundu. Ofer, 2008 yılında dünyayı etkileyen ekonomik krizinin yakın zamanda tekrar yaşanacağına dair derin kaygılar taşıdığını belirtti. Ofer, bunun ilk belirtisi olarak 2015 yılında HSBC’nin küçülmesini gösterdi.
"AVRUPA TARİHTEN DERS ÇIKARTAMADI"
Birkaç yıl önce nakit bolluğunun olduğunu ancak şimdi durumun tersine dönerek nakit kaynaklarında büyük bir erime gerçekleştiğine dikkat çeken Ofer, "Birkaç yıl önce nakit bolluğu vardı ancak şimdi durum tersine döndü ve hiç nakit kalmadı. Amerikan Merkez Bankası (FED) 2015 yılı sonuna kadar ForexTime’ı tüketti. Her şey düzgünmüş gibi davranıp küçük bir faiz artırımıyla dünyanın gözünü boyadı. Asya borsaları bunu güne çok iyi bir başlangıç yaparak kullandılar ancak şimdi sıkı başlamalarına rağmen bunu kapattılar" dedi. Ofer, Ortadoğu’daki petrol fiyatlarının sudan daha ucuz hale geldiğini belirterek, "Öngörülemeyen petrol fiyatları, aslında sahte bir ekonomik krizdir. Avrupa tarihten ders çıkartamadı. Avrupa projesinde başaramadıkları tek şey ekonomik yapı oldu. Bu sebeple dünyadaki ekonomik krizden en çok etkilenen ülkeler Avrupa’da oldu" şeklinde konuştu.
Türk ekonomisinin alt yapısının sağlam olduğuna değinen Ofer, "Hükümetin planlanan ekonomik reformları hayata geçirmesiyle; Türkiye, dünyada yaşanacak krizden en az derecede etkilenecek ülkeler arasında gösterilebilir" dedi. Ofergroup Yönetim Kurulu Başkanı Dalya Ofer, son olarak dünyadaki krizin bir kaç ay içerisinde etkisini göstereceğini söyledi.