Gündem Damatsız düğün

Damatsız düğün

20.07.2016 - 08:21 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi nedeniyle acele bir şekilde İzmir'deki birliğine çağrılan uzman çavuş damat, dün gece Çorum'daki düğününe görüntülü telefon aramasıyla katılabildi.

Damatsız düğün

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşayan Özlem Karaca (30) ile İzmir'in Bergama ilçesindeki Zeytindağı Karakolu'nda görev yapan Uzman Jandarma Çavuş Alper Akyar (30), yaklaşık yedi ay önce nişanlandı. Düğün tarihi olarak da damat adayı Akyar'ın doğum günü olan 19 Temmuz'u belirleyen çift, kısa bir süre önce düğün hazırlıklarını tamamlayıp davetiyeleri dağıttı.

Haberin Devamı

İzin alarak Osmancık'a gelen damat adayı Akyar, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 16 Temmuz'da göreve çağrıldı. Bunun üzerine çiftin aileleri damat olmadan düğünü yapmaya karar verdi.

Gelin arabasıyla Gürleyik Mahallesi'ndeki evinden alınan Karaca, konvoy eşliğinde düğün salonuna gitti. Salona damadın yüz maskesini takan yeğeni ile birlikte giren gelin, düğün pastasını da tek başına kesti. Karaca'nın arkadaşları da damadın yüz maskesini takarak, kendisine moral vermeye çalıştı.

Osmancık Jandarma Komutanı Yüzbaşı İrfan Kıymaz da düğüne katılarak gelini tebrik etti. Çiftin, 26 Temmuz'da Manisa'nın Salihli ilçesinde bir düğün daha yapacağı öğrenildi.

'Manisa'daki düğüne katılacağım'

Haberin Devamı

Düğün sırasında telefonla görüntülü arama yapan Akyar, "Düğünümüze katıldığınız için bizleri çok mutlu ettiniz. Osmancık'taki düğüne katılamadım ama inşallah 26 Temmuz'daki düğüne katılacağım" dedi. Görüşme sırasında bir kişinin "Vatan, millet sizlere emanet" sözleri üzerine Akyar, "Vatan sağolsun" diye konuştu.

Gelin Özlem Karaca ise, eşinin yanında olmadığı için buruk bir düğün yaptığını belirterek, "Düğün hazırlıklarımızı yaptık. Herşey sorunsuz giderken bütün hazırlıklarımız darbe girişimi nedeniyle altüst olmuş durumda. Şu anda eşim yanımda olamadığı için çok üzgünüm. Eşim görev yaparken ben de burada tek başıma düğün yapmaktayım. Aynı zamanda bugün eşimin doğum günü. Düğünümüz ve doğum günü bir arada olacaktı. İkisini de ben tek başıma kutluyorum. Duygu, üzüntü her ikisini bir arada yaşıyorum. Fazlasıyla üzüntülüyüm" dedi.

Bu arada gelin Özlem Karaca'nın ağabeyi Uzman Çavuş Muzaffer Karaca'nın 2007 yılında Mardin'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olduğu öğrenildi.