Gündem Damla, Viyana'ya ödülünü almaya gidebilecek

Damla, Viyana'ya ödülünü almaya gidebilecek

21.09.2017 - 19:02 | Son Güncellenme:

Avusturya'nın başkenti Viyanada 12 Ağustosta yapılan uluslararası müzik yarışmasında birinci olan 18 yaşındaki Damla Koşar, hizmet pasaportunun süresinin uzatılmasıyla yarın ünlü salonu Musikverein Viennada yapılacak  törene katılıp ödülünü alabilecek.

Damla, Viyanaya ödülünü almaya gidebilecek

Bursa Akademix Güzel Sanatlar Merkezi piyano öğretmenlerinden Elena Çekiçin koçluğunda yarışmaya hazırlanan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı 12nci sınıf öğrencisi Damla Koşar, 12 Ağustosta yapılan The International Music Competition 'Vienna' Grand Prize Virtuoso 2017 yarışmasına, gönderdiği video ile katıldı. 'Chopin Nocturne Op. 27 No.1 ve Adnan Saygun Etude Op. 38 No.1' adlı eserleri seslendiren Damla Koşar birinci oldu.

Haberin Devamı

Kazandığı başarı, kendisine gönderilen yazı ile bildirilen Koşar, 22 Eylülde Viyananın ünlü salonu Musikverein Viennada yapılacak ödül törenine davet edildi. Burada canlı performansının ardından ödülünü almayı planlayan Damlanın önüne Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndaki izin sorunu ve 'gri pasaport' olarak da bilinen Hizmet Pasaportunun, süresinin bitimi nedeniyle verilememesi sorunu çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuşun telefonla arayarak kutladığı Damla Koşarın özlemi olan ödül törenine katılımı, Bakan Kurtulmuş'un devreye girmesiyle gerçekleşecek. Bakanlık görevlileri bugün aradıkları Damla Koşar'a müjdeyi verdi. Daha önce bulunan gri pasaportunun süresi de uzatılan Damla Koşar, yarın öğle saatlerinde Viyana'da olacak. Hemen prova yapacak olan Damla Koşar, akşam da törene katılarak canlı performansını sergileyecek ve ödülünü alacak.

Haberin Devamı