Dünya Danimarka mülteci almayacak

Danimarka mülteci almayacak

11.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danimarka Uyum Bakanı İnger Stöjberg, Birleşmiş Milletler (BM) kotasından paylarına düşen mültecileri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da almayacaklarını bildirdi.

Danimarka mülteci almayacak

Stöjberg, bu yıl da BM kotasındaki sığınmacıları reddedeceklerini belirtirken, bunun, Danimarka’ya son yıllarda çokça mültecinin gelmesinden kaynaklandığını söyledi.
Bakan Stöjberg, bunların entegre edilmesinin büyük görev olduğunu, bu nedenle bir süre nefes almaya ihtiyaçları bulunduğunu savundu.
Danimarka’nın 1979 yılından beri işkence görmüş, tecavüze uğramış gibi zayıf tabir edilen kota mültecilerden her yıl 500 kişi aldığına işaret edilirken, 2016-2017 yılları açığını kapatmak için önümüzdeki yıl bin 500 mülteciyi alması gerektiği vurgulandı.
Öte yandan Danimarka’da bugünden itibaren 160 asker, Almanya ile kara sınırında polisin yoğun iş temposunu azaltmak için görev yapmaya başlayacak.
Polis Derneği, askerin sınırda polisle birlikte görev yapacak olması kararına tepki göstererek, bunun “Danimarka’ya uymayan” bir durum olduğunu belirtti.