Ağrı Dansın sultanları Ağrı'da yetişiyor

Dansın sultanları Ağrı'da yetişiyor

29.04.2014 - 11:11 | Son Güncellenme:

Ağrı Yaşamın Renkleri Kadın Derneği tarafından SODES desteğiyle düzenlenen projeyle Ağrı’da dansın sultanları yetişiyor.

Dansın sultanları Ağrıda yetişiyor

AĞRI (İHA) – Ağrı Yaşamın Renkleri Kadın Derneği tarafından SODES desteğiyle düzenlenen projeyle Ağrı’da dansın sultanları yetişiyor.
Yaşamın Renkleri Kadın Derneği tarafından ‘Ağrı’da Dansın Sultanları Yetişiyor Projesi’nin ilk kursiyerleri dans eğitimlerini almaya başladı. Erzurum Caddesi üzerinde SODES tarafından tahsis edilen bir mekânda dans eğitimi görmeye başlayan yaklaşık 45 öğrenci, Latin ve modern dansları öğreniyor. Profesyonel anlamda ilk kez dans etmeye başladıklarını ve bundan dolayı mutlu olduklarını ifade eden dans kursiyerlerinden Eva Karaoğlan (16), “Ağrı’da dansın sultanları yetişiyor. Bugün kursta 18’inci günümüz. Arkadaşlarımızla hepimiz Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyoruz. Onlarla hep bir aradayız. Burada olmaktan çok mutluyuz. İnsan burada ruhunu dışarı çıkarıyor. Değişik duygular içindeyiz. Aynalara karşı dans ediyoruz ve aynalarda kendimizi dans ederken görüyoruz. Ağrı’da böyle bir yerin açılmasından dolayı ayrıca çok mutluyuz. Yerimiz şimdi ne kadar dar olsa da eminiz ki dernek başkanımız bizim için bir şeyler yapacak ve biz dans etmeye devam edeceğiz. Bize bu eğitimi veren hocamıza, dernek başkanımıza ayrıca bizlere bu imkânları sunan Sayın Valimize ve SODES yetkililerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“KIZLARIMIZ OLDUKÇA YETENEKLİ”
Kursiyerlerle arkadaş gibi olduklarını belirten dans hocası Serap Alim ise, “Kızlarla birlikte Latin dansları ve aynı zamanda modern dans yapıyoruz. Latin danslarından şu an Cha Cha’ya başladık. İyi bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah danslarımızı daha da geliştireceğiz. Arkadaşlarımızın dansa karşı yetenekleri var. Dans figürlerini kolayca yapabiliyorlar. İlerleyen günlerde umarım bu proje büyür veya bunun gibi farklı aktivitelerin olmasına vesile olur. Bizler mutluyuz, dansımızı yapıyoruz. Eğleniyoruz, derslerimiz çok eğlenceli geçiyor” şeklinde konuştu.
“KURSLARIMIZ SADECE KADINLARA YÖNELİK”
Kız çocuklarının sosyal yönlerini geliştirerek hayata hazırlamak ve kadının sosyal hayattaki rolünü yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Ağrı Yaşamın Renkleri Kadın Derneği Başkanı Handan Ateş, “5 yıldır Yaşamın Renkleri Kadın Derneği başkanlığını yapmaktayım. Kadının sosyal hayattaki rolünü yükseltmek ve kadınlarımıza, okumayan kızlarımıza destek olmak için buradayız. Ağrı’da Dansın Sultanları Yetişiyor Projemizdeki kursumuza 7’den 70’e kız çocuklarımız ve bayanlarımız katılıyor. Bu anlamda Ağrı’da ilk defa böyle bir faaliyet hayata geçiyor. Bu tür projeler sayesinde kadınlarımız sosyal hayatta daha fazla yer almaktadırlar. Bizler kadınlarımız ve kızlarımızı kapalı ev ortamından çıkarıp bir nebzede olsa sosyal yaşamda yer almalarını sağlamaya çalışmaktayız. SODES tarafından kullanmamız için bize tahsis edilen bu 500 metrekarelik mekanda dans ve sanat atölyelerimiz bulunmaktadır. Bu dans ve sanat atölyelerinde bayanlara yönelik ebru, bağlama, gitar, keman, piyano, vurmalı ve üflemeli çalgılar, bateri gibi alanlarda yaklaşık 100 kursiyerimize eğitim veriyoruz. Dans alanında şu an yaklaşık 45 kız çocuğumuza dans kursu veriyoruz. Daha önce SODES kapsamında takı tasarımı ve kuaförlük kursu da açmıştık. Bir bayan olarak, bir dernek başkanı olarak bize bu projede her türlü desteği veren Sayın Valimize, bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.