Erzurum Dap'tan Erzurum'a İki Yeni Hayvan Pazarı

Dap'tan Erzurum'a İki Yeni Hayvan Pazarı

18.08.2017 - 21:23 | Son Güncellenme:

DAP İdaresi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Narman ve Horasan ilçelerine yeni canlı hayvan pazarları yapılacak

Daptan Erzuruma İki Yeni Hayvan Pazarı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında, Narman ve Horasan ilçelerine "Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarı" yapımıyla ilgili protokol imzalandı.

Haberin Devamı

DAP İdaresi’nde gerçekleştirilen imza törenine, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile DAP idaresi ve belediye yetkilileri katıldı.

Demir, yaptığı açıklamada, söz konusu yatırımların hayata geçirilmesiyle Erzurum'da hayvancılığın daha da gelişeceğine inandığını söyledi.

Hınıs ve Oltu ilçelerine yapılan bu çalışmanın ardından şimdi de Narman ve Horasan ilçeleri için destek sağlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Demir, "Hizmete sokulacak bu tesislerin bölge çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sekmen de iki ilçede yapılacak pazarlar için protokol imzalamaktan mutluluk duyduğunu aktararak, "DAP İdaresi’ne teşekkür ediyorum. Bu pazarları en kısa sürede tamamlayarak, çiftçilerimizin hizmetine sunmuş olacağız." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Demir ve Sekmen, daha sonra "Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarı" protokolünü imzaladı.

Finansmanının yüzde 90'ı DAP idaresi tarafından karşılanacak canlı hayvan pazarlarının zemini asfalt veya beton olacak. Hayvan pazarlarında satış alanı, idari bina, karantina ahırı, kapalı ahır, yem deposu, çoban evi, araç yıkama ünitesi, gübre ve dezenfektan çukuru olacak. Yapımı tamamlanan hayvan pazarları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yönetmelik kriterlerine uygun şekilde hizmet verecek.