Gündem Son dakika haberi: Darbe girişimi komisyonunda şok gelişme!

Son dakika haberi: Darbe girişimi komisyonunda şok gelişme!

24.11.2016 - 12:08 | Son Güncellenme:

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda MASAK tarafından görevlendirilen Ali Temizer adlı uzmanın FETÖ kapsamında ihraç edildiği ortaya çıktı. Komisyon üyeleri “Eyvah eyvah, buraya kadar mı sızdılar?” diye tepki gösterdi.

Son dakika haberi: Darbe girişimi komisyonunda şok gelişme

Komisyon üyesi MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, FETÖ’nün mali ayağının ortaya çıkarılması konusunda herhangi bir ilerleme kaydedemediklerini açıklarken, sürpriz bir bilgi verdi. Erdoğan, MASAK’ın komisyona uzman olarak gönderdiği Ali Temizer’in FETÖ ile mücadele kapsamında son kararnameyle ihraç edildiğini açıkladı. Komisyon üyeleri bu bilgi üzerine şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Haberin Devamı

CHP’li Aykut Erdoğdu “Eyvah eyvah buraya kadar mı sızdılar” dedi. Sözlerini devam eden MHP’li Erdoğan ise “Bu kişiyi buraya kim görevlendirdi. Kim teklif etti” diye sordu. Ak Partili Emine Nur Günay ise “İlişkili olduğu farkedildi ve hemen gereği yapıldı” dedi.

Komisyon Başkanı Reşat Petek ise Temizer’in davet edilip bir süre çalıştıktan sonra değiştirildiğini belirtirken, “Komisyonumuzda bir hafta dolayında çalışıp değiştirilen Ali Temizer kendi kurumunca görevlendirildi. Kurum tarafından da geri istendi. İsmen bizim talebimiz yok. Kurum bize ‘değiştirmemiz gerekiyor’ dediler. Başka bir uzman gönderdiler. Biz de bizde çalışıyor durumda olmadığı dönemde hakkında açığa alma işlemini sonradan duyduk." diye konuştu.

Yazarlar