Siyaset ‘Dini eğitim veren anaokulu açılsın’

‘Dini eğitim veren anaokulu açılsın’

06.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ensar Vakfı’nın bir kuruluşu olan Bağcılar Ensar Eğitim Kurumları İlköğretim öğrencileri, hazırladıkları anayasa çalışmasında, dini eğitim veren anaokullarının açılmasını isterken, din adına baskı yapanlara da para ve hapis cezası verilmesini talep etti

‘Dini eğitim veren anaokulu açılsın’

13-14 yaşlarındaki öğrenciler, CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Atilla Kart’ı ziyaretinde ilginç bir çıkış yaparak, “1982 Anayasası askerin hazırladığı baskıcı bir anayasa. Toplumun mutluluğu için biz sivil anayasa hazırladık” dedi.
Kart ise, “Kalıp laflara katılmayın, askerin etkili olduğu gibi. Birilerinin sizi yönlendirmesine izin vermeyin. Ne yapacaksınız özgür düşüncenizle yapın” karşılığını verdi.

Anayasa zorunlu ihtiyaç
Bağcılar Ensar Eğitim Kurumları İlköğretim öğrencileri, yeni anayasa çalışmalarına katkı sağlamak için yaptıkları çalışmaları, TBMM’de grubu bulunan siyasi partileri ziyaret ederek sundu. Ziyaretlerin CHP ayağında Kart’la görüşen öğrenciler, televizyonlarda sürekli yeni anayasa tartışması dinlediklerini ve artık milletin zorunlu ihtiyacı olduğu düşüncesini taşıdıklarını kaydettiler.