Siyaset Darbe girişimine jet araştırma

Darbe girişimine jet araştırma

19.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM tarihinde ilk kez bombalanmasına yol açan 15 Temmuz darbe girişimini araştıracak. Bu konuda partiler arasında yürütülen temas trafiği sonucu, çok sayıda parti temsilcisinin Genel Kurul’da söz alabilmesine imkan tanımak amacıyla her partinin konuyla ilgili ayrı araştırma önergesi vermesi, ancak önergelerin birleştirilerek görüşülmesi görüşü benimsendi.

Darbe girişimine jet araştırma

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması konusunda ilk açıklama Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi. Elitaş, dün öğle saatlerinde Meclis’te, partisinin grup toplantılarını gerçekleştirdiği eski senato salonunda incelemelerde bulundu.

Seyircisiz grup

Darbe girişiminin bastırıldığını ancak henüz tehlikenin geçmediğini kaydeden Elitaş, “Girişim püskürtüldü ama ardçıları olabilir” diye konuştu. İncelemeleri sırasında bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Elitaş, “Yarın (bugün) grup toplantısı yapacağız fakat salonda tavanda dinleyiciler açısından bazı riskler var” dedi. Elitaş, incelemelerinin ardından Ak Parti’nin diğer grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıda yapılan değerlendirmelerin ardından grup toplantısının her zamanki gibi eski senato salonunda, ancak seyircisiz gerçekleştirilmesi görüşü benimsendi. Muhalefet partileriyle de temas kurularak, 15 Temmuz araştırma komisyonu için ön mutabakat sağlandı. Bugün kurulmasına karar verilmesi beklenen komisyonun üyelerin de süratle belirlenerek, çalışmalarına jet hızıyla başlamasının sağlanacağı kaydedildi.