Ankara Darbe Sanığı Eski Yarbay Bilgici: "Olayları Göremedim"

Darbe Sanığı Eski Yarbay Bilgici: "Olayları Göremedim"

15.08.2017 - 16:44 | Son Güncellenme:

.

Darbe Sanığı Eski Yarbay Bilgici: Olayları Göremedim

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın 11. celsesi, Metin Bilgici’nin çapraz sorgusuyla devam ediyor. Eski Yarbay Bilgici yaşadığı olayları, "Göz kirpiği görmez, ben de olayların içerisindeyim ama olayları göremedim" şeklinde tanımladı.
Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davanın 11. celsesi görülmeye devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülen davada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler yer alıyor. Duruşma, savunmasını tamamlayan MEBS Okulu Eğitim Merkezi Komutanlığı Öğrenci ve Kurslar Taburu eski komutanı Yarbay Metin Bilgici’nin çapraz sorgusuyla devam ediyor. Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanığa, "Sıkıyönetim ilan edilmiş, siz bir askeri üssün güvenliğini alıyorsunuz, bu şartlarda dışarıda bir yerin güvenliğini almaz mı askeri birlikler?" diye sordu. Sanık Bilgici de, "Bilal Akyüz bana o şekilde emir verdi. Ben de emri yerine getirdim ve şüphelendiğim bir durum olmadı" şeklinde yanıtladı.
Başkanın sorusunun ardından müşteki avukatları sorgusuna geçildi. Bir avukat darbecilerin neden kendisinin adını listeye yazdığı sordu. Bilgici, bu sorunun muhatabının kendisi olmadığını ifade ederek, "Muhataplarını bulursanız ben de şikayetçi olurum" dedi.
Bilgici, ’Sıkıyönetim ilan edildiğinde siz bunun bir darbe olduğunu bilmiyor muydunuz?’ sorusuna ise "hayır bilmiyordum" cevabını verdi. Bilgici, içinde bulunduğu durumu, "Göz kirpiği görmez, ben de olayların içerisindeyim ama olayları göremedim" şeklinde tanımladı.
Bir başka müşteki avukatı da,"neden kaçmadınız?" diye sordu, Bilgici, "O gün onlarca insan şehit oldu. Kaçmaya çalışsam ben de şehit olabilirdim" diye yanıtladı.
Bilgici’nin savunmasının ve çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından duruşmaya ara verildi.