Gündem Darbeci askerler asma yaprağıyla beslenmiş

Darbeci askerler asma yaprağıyla beslenmiş

27.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oteline düzenledikleri baskından sonra ormanlık alana kaçan darbecilerden 7’si yakalandı. Darbecilerin asma yaprağı yiyerek hayatta kaldıkları belirlendi

Darbeci askerler asma  yaprağıyla beslenmiş

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenleyen, aralarında Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı’nın “imamı” olarak bilinen “Paşa” lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu’nun da bulunduğu 7 askerin yakalanmasından sonra, gösterdikleri yerlerde çeşitli silahlar ve malzemeler ele geçirildi. Askerler Otele baskın sırasında iki şehit veren polislerin açtığı ateş nedeniyle ormanlık alana kaçıp gizlenmek zorunda kaldı. Yakalanmaları için başlatılan operasyonda, Çiğli Ana Jet Üssü’nün imamı olarak bilinen ‘Paşa’ lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdulhamit Gül Erdem yakalandı.

Haberin Devamı

Domates, biber çalmışlar

Darbeci askerlerin verdiği bilgiler doğrultusunda 14 adet HK 416 uzun namlulu tüfek, 2 tabanca, 3 el bombası, 9 bomba atar mühimmatı, 1 telefon ele geçirildi. Darbeci askerlerin saklandıkları süre boyunca en büyük zorluğu su bulmakta yaşadıkları tespit edildi. Yakalanan askerlerin ormanda yiyecek sıkıntısı çektikleri ve bu yüzden asma yaprağıyla beslendikleri ortaya çıktı. Askerlerden birinin yakalanmadan bir gün önce, Çetibeli mevkisindeki bir marketten bulgur, çikolata, helva ve 10 ekmek satın aldığı, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı orman deposunun bahçesinden de domates ve biber çaldıkları saptandı. Bölgede yaşayan bir vatandaşın verdiği bilgiye göre, firari askerlerden birisi, çiftlik evinden kadın kıyafetleri çalıp üzerine giymiş.

Haberin Devamı

‘İntihar edebiliriz’ deyip gittiler

Öte yandan firari askerlerin en son pazar günü Çetibeli bölgesinde dere kenarında tesadüfen buluştukları öğrenildi. Gözaltındaki 7 askerin anlatımlarına göre, bu buluşma sırasında firari 18 askerin teslim olup olmamayı tartıştıkları aktarıldı. Gruptan ayrılan özel kuvvetlere ve SAT komutanlığına bağlı olan, halen de aranan askerlerin, teslim olmayacaklarını, hatta intihar edecekleri yönünde ifadeler kullandıkları da, yakalanan askerler tarafından anlatıldı. Bu ifadeler sonrasında, arama tarama faaliyetlerine katılan ekipler, bölgede vatandaşlar ile köylüleri uyardı.