Gündem Darbeciler Zodyaklarla Abdullah Öcalan’ı kaçıracaklardı

Darbeciler Zodyaklarla Abdullah Öcalan’ı kaçıracaklardı

21.07.2016 - 09:08 | Son Güncellenme:

Kazlıçeşme’de yakalanan 12 albayın, Zeytinburnu’ndan zodyak botlarla donanma gemilerine gitmeyi, oradan da Öcalan’ı kaçırmak için İmralı Adası’na ulaşmayı planladıkları anlaşıldı.

Darbeciler Zodyaklarla Abdullah Öcalan’ı kaçıracaklardı

Darbe girişimiyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son ayrıntı, İstanbul’da gerçekleştirilen darbe girişiminde rol alan ve Zeytinburnu’nda gözaltına alınan 12 albay ve darbe planının son provasıyla ilgili oldu.

Haberin Devamı

Bu albayların Zeytinburnu Limanı’nda hazır bekleyen zodyak botlara binip Donanma Komutanlığı’na ait gemilere ulaşmayı, oradan da Abdullah Öcalan’ı kaçırmak için İmralı Adası’na gitmeyi planladıkları iddialar arasında...

Edinilen bilgilere göre 12 albayın gerçekleştiremedikleri plan şöyleydi:

  • Darbenin son provası 13 Temmuz Çarşamba günü Anadolu yakasında bir otelde yapıldı. 80 albay ve yarbay toplantıya katıldı. Cep telefonlarının buradan sinyal verdiği tespit edildi.
  • Darbeye katılan bazı subaylar, önceden tayin olmasına rağmen darbe girişiminden 1 gün önce birliklerinden ilişiklerini kesti, yeni birliklerinde göreve başlamadı.
  • Darbede rol alan askeri personel, karargâhların dikkatini çekmemek için şehir içerisinde görev yapan tüm askeri araçların ikizini-ikiz plakasını yaptı. Bu araçlarla kimseye fark ettirmeden çalışmalarına devam etti.
  • Darbe girişiminin başlamasıyla İstanbul polisi tüm trafiği kesti ve darbecilerin hareket alanları kısıtlandı. Polis, Kazlıçeşme’de trafikte sıkışan askeri cipte 4 albayın bulunduğunu tespit etti. Askerler “Biz darbeci değiliz” dedi ama polisler onları Güven Timleri Şubesi’ne götürdü. Bir süre sonra, 4 albayı kurtarmak için 2 cip içerisinde 8 albay daha polis merkezinin önüne gitti. Yüzlerce polis, onları da gözaltına aldı. Bu 12 albayın, Zeytinburnu’ndan zodyak botlarla donanma gemilerine gitmeyi, oradan da Öcalan’ı kaçırmak için İmralı Adası’na ulaşmayı planladıkları anlaşıldı.
Yazarlar