Gündem Darbecilere karşı birlik buluşması

Darbecilere karşı birlik buluşması

15.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminin 3. yıldönümü nedeniyle bugün çeşitli anma törenleri düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’daki etkinliklerin ardından İstanbul’a geçerek Atatürk Havaalanı’nda halkla buluşacak...

Darbecilere karşı birlik buluşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle çeşitli anma törenlerine katılacak. Ankara’daki törenlerin ardından Erdoğan, Atatürk Havaalanı’nda düzenlenecek dev etkinlikte şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlarla buluşacak.

Haberin Devamı

Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında bugün ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısındaki anıta çelenk bırakacak. Bu törenin ardından Erdoğan, Millet Camii’nde 15 Temmuz şehitleri için indirilecek hatime katılacak. Erdoğan buradan Meclis’e geçerek özel oturuma katılacak.

Erdoğan, Meclis’teki törenin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde bombalanan ve kullanılmaz hale gelmesi nedeniyle yeniden inşa edilen binasını hizmete açacak. Erdoğan akşam saatlerinde İstanbul’a geçecek. Erdoğan, İstanbul’da Atatürk Havaalanı’na inecek ve buradaki dev törenlere katılacak. Havaalanındaki buluşmaya şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katılacak. Erdoğan, bu programın ardından da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne geçerek buradaki “Hafıza 15 Temmuz Müzesi”nin açılışını yapacak.

Haberin Devamı

Kızılay meydanlarda olacak

Türk Kızılayı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin sembol mekanlarında, il ve ilçelerin demokrasi meydanlarında olacak. Meydanlarda hem ikram hem de kan bağışı araçlarıyla yer alacak olan Kızılay, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere demokrasi ve istikbal direnişinin sembol mekanlarında vatandaşlara su, sıcak çorba-çay, kumanya ve benzeri gıda malzemesi ikramında bulunacak.- İSTANBUL AA

Yazarlar