Gündem Darbenin adını ‘Harekat Yıldırım’ koymuşlar

Darbenin adını ‘Harekat Yıldırım’ koymuşlar

18.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

161 kişinin ölümü, bin 440 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan darbe girişimi sırasında hazırlanan, gece boyu yaşananların kayıt altına alındığı tutanak ortaya çıktı.

Darbenin adını ‘Harekat  Yıldırım’ koymuşlar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 16 Temmuz gecesi 01.00’de resen tutulan bu tutanak, vatana ihanet ve Anayasayı ihlal suçundan başlatılan soruşturmanın da ilk delili olarak dosyaya girdi. Tutanağa göre, Yurtta Sulh Konseyi adına, tüm bakanlıklara “Harekat Yıldırım” mesajı gönderildi.

Milliyet’in ulaştığı işte o tutanak: “TSK’nın içindeki bir cuntanın darbe yapmaya kalkıştığının tespit edilmesi üzerine halkın meydanlara çıktığı, darbeyi sivil inisiyatifin önlemeye çalıştığı, savaş uçaklarının halkın toplandığı yerlerde ses bombaları patlatıp kişileri yıldırmaya çalıştığı, basın açıklaması yapıldığı, darbenin gerekçesinin 3 sayfa basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulduğu belirtildi.

Tüm Bakanlıklara “Harekat Yıldırım” başlıklı, öncelik dereceli, TEM 16 tarih saat gruplu, YSK 26702250-1920-97 YNT.D.GEN.AMİRAL/1 dosya numaralı mesaj formunun “Yurtta Sulh Konseyi Başkanlığı” tarafından yayımlandığı, kaleme alanın Kurmay Albay Cemil Turhan, Tuğgeneral Mehmet Partigöç olduğu, her ile bir sıkıyönetim komutanı atandığı, ayrıca sıkıyönetim mahkemelerine atamalar yapıldığı (Askeri Savcı ve Hakim), aynı şekilde diğer atamaları yapmaya gerçekleştirmeye çalışan kişilerin çeşitli askeri makamlara bu atamaları yapmak için duyurulduğu kaydedildi.”