Gündem Darbenin son toplantısı Hava Harp Okulu'nda...

Darbenin son toplantısı Hava Harp Okulu'nda...

19.07.2016 - 12:36 | Son Güncellenme:

Cuntacılar darbe planına son şekli, Hava Harp Okulu'nda yaptıkları toplantıda verdi. Toplantı sonrası söktükleri güvenlik kameraları ile okul komutanının o akşam kullandığı cep telefonu ise çöpten çıktı.

Darbenin son toplantısı Hava Harp Okulunda...

Cuntacıların darbeye yönelik son toplantıyı, darbe girişiminden bir gün önce İstanbul-Yeşilköy'deki Kuleli Hava Harp Okulu'nda yaptığı belirlendi. 25 general ve subay darbe planına son şeklini burada verdi. Ardından harp okulunun güvenlik kameralarını söküp çöpe atan hainler, bilgisayarların hard disklerini de yanlarında götürdü.

Haberin Devamı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Emniyet Özel Harekât Timleri ve Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri dün sabaha karşı 04.00 sıralarında Bakırköy Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner gözetiminde Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'na girdi.

Ekipler, Harp Okulu'nda ve lojmanlarında arama yaptı. Aramalarda okulun güvenlik kameraları çöpte bulundu.

Başsavcıvekili Aydıner, bunun üzerine tanık ifadelerine başvurdu. Tanıkların ifadelerinden, darbe teşebbüsünden bir gün önce yaklaşık 25 general ve subayın, darbe planının son toplantısını burada yaptığı tespit edildi.

Toplantının ardından darbeciler, okulun bilgisayarlarının hard disklerini ve güvenlik kameralarını söktü. Güvenlik kameralarını çöpe atan darbeciler hard diskleri de yanlarında götürdü.

Haberin Devamı

Polis, çöpte güvenlik kameralarıyla birlikte Okul Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay'ın olay gecesi kullandığı telefonu da ele geçirdi.

Yapılan aramada, bazı silahların yerinde olmadığı ve silah şarjörlerinin ise mermi basılı olduğu tespit edildi.

Öte yandan Hava Harp Okulu pistinde bulunan askeri uçak ve helikopterlerin, darbeci askerler tarafından izinsiz alınmasının engellenmesi amacıyla bataryaları söküldü.

4 RÜTBELİ ASKER GÖZALTINA ALINDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Hava Harp Okulu ve buraya bağlı lojmanlarda dün sabah yapılan aramada rütbeli 4 askerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Aramada, Özel Harekât polisleri ile çok sayıda sivil ve resmi polis görev aldı. Arama sonrası Kurmay Albay Hüseyin Ergezen, Binbaşı İsa Öztürk, Üstteğmen Yavuz Bağuç ve Astsubay Burhan Torlak'ın gözaltına alındığı öğrenildi. Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fatih Alpay ise Yalova'da gözaltına alındı.

Kaynak: Sabah