Gündem Darıca'da korkunç olay! Kaplan çocuğa pençe attı

Darıca'da korkunç olay! Kaplan çocuğa pençe attı

05.04.2016 - 14:28 | Son Güncellenme:

Teyzesinin omuzlarına alarak çitlerin yanına yanaştırdığı çocuğa kaplan pençe attı

Darıcada korkunç olay Kaplan çocuğa pençe attı

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda teyzesinin omuzlarına alarak çitlerin yanına yanaştırdığı 6 yaşındaki Zeynep Kırcalı, kaplanın pençe atması sonucu yaralandı. Göğsünden yaralanan Zeynep Kırcalı ile elinden yaralanan teyzesi tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Olay bugün öğle saatlerinde, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda meydana geldi. İstanbul'dan hayvanat bahçesine gezmeye gelen aile hayvanlara bakarken, iddiaya göre 29 yaşındaki Meryem Dereli 6 yaşındaki yeğeni Zeynep Kırcalı'yı omuzlarına alarak çitlere doğru yanaştı. Meryem Dereli çitlerin önündeki tampon bölgeyi geçerken, çitlerin üzerinden bakan Zeynep Kırcalı'ya kaplan saldırdı. Kaplanın pençe atması sonucu Zeynep Kırcalı göğsünden, teyzesi ile elinden yaralandı. Olay sırasında başka hayvanlara bakan Murat Kırcalı kızının feryatlarını duyarak hemen yanına koştu. Zeynep Kırcalı ile teyzesi Meryem Dereli olay yerine gelen 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldıkları Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Zeynep Kırcalı ve teyzesinin sağlık durumumun iyi olduğu bildirildi. Hayvanat bahçesinin yetkilileri de hastaneye gelerek, yaralıların durumunu takip ettiler.

Haberin Devamı


Murat Kırcalı daha fazla güvenlik önlemi alınabileceğini belirterek, "Daha fazla güvenlik önlemi alınabilirdi. Çünkü çocuklar bilemez güvenlik duvarını. Daha feci bir olayla da karşılaşabilirdik. Hayvanat bahçesi yönetiminin bu konuda daha dikkatli olması gerek. Önlem alınmazsa ileride başkaları da zarar görebilir" dedi.