İzmir Darp Edilen Müezzin Davasında Tutuklama Talebine Ret

Darp Edilen Müezzin Davasında Tutuklama Talebine Ret

04.05.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

.

Darp Edilen Müezzin Davasında Tutuklama Talebine Ret

İzmir’de FETÖ’nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun’u darp ettikleri iddiasıyla suçlanan Adil C. ile Pınar D.’nin yargılamasına devam edildi. Duruşmaya katılan müezzin Mehmet Kuzgun’un avukatı Zeki Arıtürk, tutuksuz yargılanan sanıkların terör örgütü üyesi olduğunu düşündüklerini belirterek tutuklanmalarını talep etti. Sanık Pınar D. ile Adil D.’nin ifadesinin alınmasından sonra mahkeme heyeti, tutuklama talebini reddetti.

İzmir 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya, 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgun’un darp etmekle suçlanan sanık Adil C. ile Pınar D., müşteki Mehmet Kuzgun ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak söz alan Mehmet Kuzgun’un avukatı Zeki Arıtürk, "Sanıkların terör örgütü üyesi olduğunu düşünüyoruz. Tutuksuz sanıkların tutuklanmasını talep ediyoruz. Ayrıca hüküm kurulurken terör örgütü üyeliğinden en yüksek cezanın verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca geçen celse duruşma çıkışı biz basın açıklaması yaparken sanık yakınlarının saldırısına uğradık ve suç duyurusunda bulunduk" dedi. Daha sonra söz alan avukat Sezer Baylan, "Bizim iddiamız sanıkların terör örgütü üyesi olmakla birlikte darbeye fiilleriyle katkıda bulundukları yönündedir" dedi.

Pınar D.: "3 dakika 20 saniyelik olayı anlatmaktan yoruldum"
Müşteki avukatlarının taleplerinden sonra söz alan sanık Pınar D., "Katılanın beyanları çelişkilidir. Katılan selayı bitirdikten sonra biz oraya gittik. Biz devlet büyüklerine küfretmedik. Zaten bilirkişi raporu da bunu göstermektedir. Biz katılan vekilinin dediği gibi FETÖ’cü, darbeci, darbe sevici değiliz. Bizim hain olduğumuz ve serbest bırakıldığımız söylenmiştir. Olay 3 dakika 20 saniye sürmüştür. Sizlere bu olayları anlatmaktan yoruldum. İş çığırından çıkma noktasına gelmiştir. Antidepresan kullanmaya başladım. İşimizden çıkarıldık. Evlere temizliğe giderek geçimimizi sağlıyoruz" diye konuştu. Sanık Adil C. ise daha önceki beyanlarına katıldığını ifade etti. Sanık avukatı Ali Naci Erdem, katılan vekillerinin iddialarının haksız ve mesnetsiz olduğunu beyan etti.
Yaklaşık bir saat süren yargılama sonunda mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanması yönünde yapılan talebi reddetti. Heyet, ayrıca aynı davada sanık olarak yargılanan ve Almanya’da bulunan İlknur C.F.’nin savunmasının beklenmesine karar vererek duruşmayı 9 Ekim saat 10.45’e erteledi.