İstanbul DAŞDEMİR: "BU ÇATI TÜRKİYE'YE DAR GELİR"

DAŞDEMİR: "BU ÇATI TÜRKİYE'YE DAR GELİR"

26.06.2014 - 10:56 | Son Güncellenme:

.

DAŞDEMİR: BU ÇATI TÜRKİYEYE DAR GELİR

İSTANBUL (İHA) Çatı aday tartışmalarına katılan Siyasal İletişim Uzmanı Hilmi Daşdemir, “CHP ve MHP’nin kurmaya çalıştığı bu çatı, Türkiye’ye dar gelir” diyerek Mansur Yavaş veya Meral Akşener’in Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan daha yüksek oy alabileceğini belirtti.
30 Mart yerel seçimlerindeki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Ankara’da katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Daşdemir, “CHP ve MHP’nin çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı aday olarak doğru bir tercih olduğuna inanmıyorum. İhsanoğlu sadece CHP ve MHP’nin adayı olarak değerlendirilebilir. CHP’nin kendisi bile şu aşamada İhsanoğlu’nu özümsemiş gibi durmuyor, parti içerisinde çatlak sesler halen devam ediyor. Kısaca CHP ve MHP’nin kurmaya çalıştığı bu çatı, Türkiye’ye dar gelir” dedi.
ARAŞTIRMA SONUÇLARI AKŞENER, YAVAŞ VE BAŞBUĞ’U GÖSTERİYORDU
Siyasal İletişim Uzmanı Hilmi Daşdemir, açıklamalarının devamında, “Mansur Yavaş veya Meral Akşener’in Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan kesinlikle daha yüksek oy alabileceğini söyleyebilirim. Ancak MHP’nin parti içerisindeki rekabetinden dolayı bu iki isme onay verilmemiştir. Büyükerşen’in CHP tabanında bir karşılığı olsa da MHP’nin oylarını alma noktasında sıkıntı yaşardı. Yaptığımız Cumhurbaşkanlığı araştırmasında bu sebeple İlker Başbuğ’un ismi üst sıralara çıkıyordu” diye konuştu.
“BAŞBAKAN ERDOĞAN İLK TURDA KAZANIR”
Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, “AK Parti’nin Erdoğan’dan başka bir aday çıkaracağını veya seçilememe gibi bir durum olacağını düşünmüyorum. Başbakan Erdoğan ülkü ve idealleri doğrultusunda sağ seçmeni etrafında toplamayı başarmıştır. AK Parti adayının kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan olacağını ve kazanacağını düşünüyorum. Her ne kadar Ekmeleddin İhsanoğlu’nun uluslararası güçlerin çıkardığı güçlü bir isim olduğu düşünülse de Recep Tayyip Erdoğan karizmasıyla ve hitabetiyle ilk turda seçimi çok rahat şekilde kazanacaktır” dedi.