Ege Datça Hükümet Konağı boşaltılıyor

Datça Hükümet Konağı boşaltılıyor

25.02.2017 - 04:40 | Son Güncellenme:

Muğla Datça’da, deprem nedeniyle yıkım kararı verilen Hükümet Konağı boşaltılmaya başlandı

Datça Hükümet Konağı boşaltılıyor

Deprem sonrası yıkılma riski bulunan, Muğla Datça Kaymakamlığı boşaltılmaya başlandı. Datça’da 2004 yılında meydana gelen deprem fırtınasından sonra, Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü tarafından yapılan incelemede, olası bir depremde yıkılma riskinin bulunduğuna ilişkin rapor verilen Hükümet Konağı’nın, geçen 25 Ocak’ta, 17 saat arayla meydana gelen iki ayrı depremin ardından hasar oranı artınca Muğla Valiliği tarafından yıkılmasına karar verildi.

Adliye de gidiyor

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, yıkım kararının ardından taşınma çalışmalarına başlandığını açıkladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Kütüphanesi’nin yeni yerlerine taşındığını kaydeden Bakır, “Kaymakamlık ve Adliye ise, eski hastane binasına taşınacak” dedi.

Haberin Devamı

‘En güzel yeri seçeceğiz’

Kaymakam Bakır, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Maliye, Tapu Kadastro, Nüfus ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerinin dışarıdan şahıslara ait özel mülkleri kiralamak suretiyle yeni yerlerine taşınacaklarını belirtti. Bakır, “Mimari, teknik ve estetik olarak, kullanım bakımından vatandaşlarımıza yakınlık olarak en doğru, en güzel yer neresi ise orayı tespit edip, en kısa sürede yapılması planlanıyor” diye konuştu.