DAVET ÖNCESİ BESLENME

Davet, düğün, tatil gibi özel günler öncesinde, birkaç gün içinde karnınızdaki şişkinlikten ve vücuttaki ödemden, kurtulmak ve hızlı incelme ve düz bir karın istiyorsanız dikkat etmeniz gerekenler.

* Rafine karbonhidratlardan kaçının : Beyaz unla yapılmış her şey ,midedeki sıvıyı emer ve karnın şişmesine yol açar. Beyaz un yerine, vücuttaki sıvıyı daha az emen, karnı daha az şişiren kepekli unlardan yapılmış karbonhidratları tüketmeliyiz. Örneğin; Tam tahıllı ekmekler, esmer kabuklu pirinç ve esmer makarna gibi.

Haberin Devamı

* Tuzlu besinlerden kaçının: Karın bölgenizden hızlı incelme ve düz bir karın istiyorsanız, tuz ve içeriğinde ki tuz oranı yüksek besinler suyu tutar ve fazla alındığında, kendinizi şişkin hissetmenize sebep olur. Cips, çerez, turşu gibi tuz oranı yüksek gıdalardan uzak durun. Muz, domates gibi potasyum açısından zengin, su tutulmasını engelleyen gıdaları tercih edin.

* Lif oranı yüksek besinler tüketin : Eğer şişkinliğiniz sebebi kabızlık ise yulaf ekmeği, yulaf gevreği müsli, tüketin ve üstüne mutlaka su için. Lif yani posa oranı yüksek yeşil yapraklı sebzeler ve kabuğuyla yiyebileceğiniz meyveler tüketin.

* Kahve, çay, kolalı içecekler şişkinliğe sebep olur : Kafein içeren içecekler ve gazlı içecekler yerine, düz bir karıniçin,rezene,yeşil çay, nane limon çayı, tercih edin. Bol bol ılık veya oda sıcaklığında su için.

* Yağ ve yağlı besinlerden kaçının. Yağların sindirilmesi vücutta uzun zaman alır. Yağ oranı yüksek et yerine, davet öncesi üç dört gün sebze yemeklerini tercih edin.

* Alkol almak zorundaysanız şarap tercih edin : Bira gibi mayalı içkiler karnınızın şişmesine sebep olur. Bir davette içmek zorunda kalırsanız, mideyi rahatlatıcı özelliği olan, kırmızı şarabı tercih edin.

* Stresliyken yemek yemeyin : Stresli veya heyecanlı iken, yemek yemeyin. Çünkü stres sindirim sistemini yavaşlatır ve karın kasılmalarına sebep olabilir. Eğer mutlaka yemek zorundaysanız, çok yavaş ve iyice çiğneyerek yiyin.

* Sindirimi zor besinleri tüketmekten kaçının : Kuru fasulye, hububat, lahana, karnabahar gibi gaz yapan besinlerden kaçının. Hızlı incelmek ve düz bir karın için davet öncesi üç dört gün sebze ve sebze çorbası tercih etmelisiniz.

Haberin Devamı

* Mayalı ve şeker açısından yüksek besinlerden kaçının: Şeker, meyve suyu, pizza ve mayalı pastahane ürünlerinden uzak durun. Ayrıca hızlı incelme ve zayıflamak için bu tip mayalı, yağlı ve şekerli besinlerden her zaman uzak durmaya çalışın.

* Elma sindirimi kolaylaştır, karnın şişmesine ve gaz oluşmasına engel olur.

* Egzersiz yapın : Hızlı incelme istiyorsanız mutlaka her gün 10- 15 dakika mekik çekin ve karın egzersizleri yapın, sonrasında da 30 dakika tempolu yürüyüş yapın. Evde yere uzanarak yapacağınız yer hareketleri dolaşım ve sindirim sisteminizi hızlandırır. Ayrıca karın kaslarınızı güçlendirerek, düz bir karın sağlar.

Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ;

www.slimmingcenterestetik.com

Facebook : slimmingcenterestetik

Instagram : @slimmingcenterestetik

Haberin Devamı

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş